De kunst van het maken: Smeltkroes@Galerie Bart t/m 12 juli

Installatie van Elfi Voermans

Installatie van Elfi Voermans

Gisteren was de drukbezochte opening van de expositie “De kunst van het maken” De Smeltkroes @ Galerie Bart.

De doedelzakken luiden het startschot van de expo en begeleiden ons naar de filmvertoning over De Smeltkroes. Een mooi staaltje tekenwerk en humor over de droom van drie Smeltmeesters: Bas, Bauke en Wimke. Zij wilden een plek creëren voor de maakindustrie, dat is De Smeltkroes geworden.

Platform voor de maakindustrie
Een jaar na de start is De Smeltkroes al een begrip in Nijmegen en daarbuiten. Met zo’n 100 ondernemers op het gebied van ambacht, design & kunst heeft de maakindustrie in Nijmegen een groot platform gekregen. Galerie Bart, gevestigd op het Honigcomplex wilde graag samenwerken en bood haar industriële mooie expositieruimte aan.

Werk van 32 makers: handmade, kunst & design
Werk van 32 makers in één expositie! Fotografie, tassen, kunst, apps, toffe meubels, keramiek, film en meer tot één geheel samensmelten. Verschillende teams met Smeltkroezers en mensen van Galerie Bart hebben samen deze mooie expo neergezet!

Samen met de curatoren van Galerie Bart mochten Merel van den Nieuwenhof en ik als curatoren van de Smeltkroes meewerken aan deze expositie en dat hebben we met veel plezier gedaan! Hieronder een impressie van de expositie en de opening. Ga er vooral naar toe om al het moois te zien!

De expositie is t/m 12 juli te zien bij Galerie Bart op het Honigcomplex, waalbandijk 14 c in Nijmegen.