Pop-up expositie Nic Opdam & Blooz Gallery geopend!

 

Mannen van Beton Nic OpdamMannen van Beton fotoexpositie

Afgelopen vrijdag heb ik samen met fotograaf Nic Opdam de pop-up expositie Mannen van beton ingericht. Dit is de tweede pop-up expo van Blooz Gallery.

Als kleine jongen reed Nic Opdam met zijn ouders vaak langs de wijk met noodwoningen uit de Tweede Wereldoorlog bij het Goffertpark. Daarover zeiden zijn ouders in de jaren ‘60: “Die zullen wel snel worden afgebroken”. Inmiddels is het 2015 en staan de huisjes, gemaakt uit beton, staal en hout, er nog steeds. Sterker nog: het zijn zelfs monumenten geworden, en ze blijven nog zeker 25 jaar staan!

 

Nic Opdam Monumentale noodwoningen uit WOII

Fotograaf Nic Opdam en journalist Imani van Oosterhout maakten kennis met een aantal bewoners van de noodwoningen. Dit resulteerde in een documentair portret De mannen van beton. Een cross- mediaal project met een film waarin de bewoners geïnterviewd worden, een website en een fotoserie.

Nic Opdam uit Malden is opgeleid aan de Fotovakschool Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in architectuur- en landschapsfotografie, zijn werk verschijnt meestal in series of projecten.  Meer over Nic Opdam

Jackelien Top “Door de online galerie komt kunst in je huiskamer op je tablet of telefoon. En om kunst ook letterlijk dichterbij mensen te brengen organiseer ik pop-up exposities, bij voorkeur op toegankelijke plekken waar jong en oud komt, zoals de bieb ”

Te zien van 10 april t/m 7 mei tijdens openingstijden in bibliotheek Zwanenveld, ma t/m za adres, Zwanenveld 9098 Nijmegen.

Deze expositie is een samenwerking tussen Bibliotheek Zwanenveld (onderdeel van OBGZ), Nic Opdam en Blooz Gallery.

www.bloozgallery.nl De Smeltkroes, unit 31 | Honigcomplex | waalbandijk 16, Nijmegen