Nieuwe serie photopolymer etsen Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Teleaers, I'll take it all, give me more, 2016, photopolymer etching.

Sjoerd Tegelaers werkt aan een nieuwe serie photopolymer etsen met de titel: In search of the king. De eerste drie werken uit deze serie zijn voltooid en vanaf  nu  te zien bij Blooz Gallery. BEKIJK

Wil je de werken in het echt bekijken? Ze zijn volgende week van 22-24 april te zien op de kunstbeurs: Kunstraffinaderij XL in de Stevenskerk in Nijmegen.

Over de serie: In search of the king

Deze serie gaat over tegenstellingen; licht donker en goed en kwaad. Dat zie je ook in het werk terug. De werking van het licht heeft een belangrijke plek in de serie.

De thematiek van de serie gaat over een persoonlijke zoektocht naar iets. Voor Sjoerd was dat in de periode dat hij dit werk maakte de zoektocht naar de bron van het licht. De kunstenaar geeft aan dat je er ook anders naar kijken; het kan ook een zoektocht naar liefde of vriendschap zijn. Het werk is gemaakt vanuit zijn ervaring, maar het is niet autobiografisch.

Deze serie is gemaakt in een periode dat Sjoerd vooral nachtdiensten heeft gewerkt en daardoor vooral s ‘nachts leefde.  Direct na de nachtdienst ging hij aan het werk in zijn atelier en als het leven overdag op gang kwam ging hij naar huis om te slapen, om vervolgens als hij wakker werd weer de nachtshift in te gaan. Dat is de inspiratie geweest voor deze serie.

Sjoerd Tegelaers: “Het uitsluitend leven in de nacht heeft veel invloed op je leven. Je bent veel alleen, omdat bijna alle mensen in dagritmes leven. Het leven overdag ging aan me voorbij. Als je iets overdag wilt doen, gaat het ten kostte van je slaap. Alles wat je extra doet is een offer op je energie”.

Zijn ambitie om kunst te willen maken, bleef altijd aanwezig en daar is deze serie een resultaat van.