Blooz Gallery stopt

Na 8 jaar Blooz Gallery is het tijd voor verandering en daarom ben ik voorlopig gestopt met de galerie. De laatste jaren ben ik (Jackelien Top) steeds meer gaan werken als curator en kunstadviseur, dat doe ik met heel veel plezier en daarom ga ik me hier volledig op richten.

Ik kijk met heel veel plezier terug op het werken met kunstenaars, exposities, beurzen en het contact met klanten.

Blooz Gallery was één van de eerste online galeries in Nederland in 2014. Mijn uitgangspunt was een bijdrage te leveren aan het toegankelijker maken van hedendaagse kunst voor een nieuwe generatie kunstliefhebbers.

Naast het online tonen en verkopen van kunst bracht Blooz Gallery kunst op verschillende manieren onder de aandacht door laagdrempelige pop-up expo’s te maken, beursdeelname, de Nijmeegse Kunstnacht etc. Want kunst wil je in het echt kunnen zien en ervaren. Daar heb ik veel goede herinneringen aan!

Hoewel Blooz als online galerie in het begin een vreemde eend in de bijt was, is het anno 2022 (mede door corona) gebruikelijk dat galeries een online platform erbij hebben. Bovendien delen kunstenaars hun werk veelvuldig op social media. Een mooie ontwikkeling naast het fysiek tonen van kunst, want daardoor lijkt het voor de jongere generaties toegankelijker geworden.

Speciaal dank aan alle kunstenaars, kunstliefhebbers, collega’s, de fijne mensen uit de Smeltkroes Nijmegen, vrienden en familie die hebben bijgedragen aan Blooz Gallery!

Wie weet wat de toekomst brengt, maar voorlopig is Blooz Gallery gestopt. Mocht je mijn werk als curator willen volgen? Check mijn persoonlijke Instagram @jackelien_top