Sara_Donkers“Ik fotografeer graag pittige vrouwen met een rauw randje”

De beelden van Sara Donkers tonen krachtige vrouwen met soms een subtiel aanwezige kwetsbaarheid in een filmische sfeer.

Sara Donkers over haar werk
De beelden tonen een verhaal van vrouwen die door het leven getekend zijn. De vrouwen in mijn foto’s stellen zich niet graag kwetsbaar op. Ze willen kracht laten zien. De ambivalentie tussen vrouwen die de controle willen houden en kwetsbaarheid tonen vind ik interessant. Vandaar ook dat de vrouwen in mijn beelden je zowel aantrekken als afstoten.

Empoweren van mijn model
Het ‘empoweren’ van mijn model geeft mij veel voldoening. Grenzen verleggen binnen hun eigen comfort zone, waardoor ze vertrouwen krijgen in zichzelf. Mijn doel is het model te laten weggaan met een goed gevoel over zichzelf.

Intuïtief & in scene
Ik fotografeer graag op locatie en ensceneer de beelden. Binnen dit kader probeer ik de ‘spontane momenten’ vast te leggen en op zoek te gaan naar de sfeer die ik wil neerzetten. Ik werk intuïtief en ga uit van het moment. Een goede werkrelatie met het team en het model is belangrijk voor mij.

Blooz Gallery over Sara Donkers
Lef in combinatie met suggestieve kwetsbaarheid, deze beelden laten je niet meer los. Boeiende portretten van mooie sterke vrouwen waar je meer van wilt weten. 

De beelden van Sara Donkers verkennen het grensvlak tussen mode en portretfotografie. Ze heeft affiniteit en ervaring met fashion en de wereld daar omheen. Haar werk onderscheid zich van modefotografie door rauwere beelden te creëren met allerlei soorten modellen met personality.

 

Opleiding

2009-2012 Fotoacademie, Amsterdam

Exposities (selectie)

2018 Westergasfabriek Amsterdam, duo expositie met Husne Asfar

2014 New Dutch Photography Talent expositie Amsterdam

2014 Museum de Fundatie, Zwolle

Publicaties

New Dutch Photography talent 2015

Riven Magazine met fotoserie Unpolished

Issuu (pag 192)

Bekijk de werken van deze kunstenaar

Bekijk de werken