Pop-up expositie Sjoerd Tegelaers geopend

Blooz Gallery organiseert eerste pop-up expositie

Sjoerd Tegelaers richt pop-up expo in samen met Jackelien TopSolo tentoonstelling in de bibliotheek
Vandaag hebben Sjoerd Tegelaers en Jackelien Top de eerste pop-up expositie van Blooz Gallery ingericht en wel in Bibliotheek Zwanenveld in Nijmegen. Er is ook nieuw werk te zien van Sjoerd wat sinds vandaag online staat. Check hier.

Sjoerd Tegelaers is volgens Blooz Gallery een aanstormend talent. Hij maakt gebruikt van een in Nederland weinig toegepaste techniek: fotopolymeer etsen, een druktechniek die hij oppikte in Spanje. Zijn kunstwerken hebben geestige en verhalende voorstellingen waarin dieren vaak een rol spelen. Ze gaan over grote onderwerpen die hij door middel van humor voor het voetlicht brengt.

Sjoerd Tegelaers, Familia, 2013, photopolimer etching, a4 size, 10prints, Blooz GalleryMeer pop-up expo’s op komst
Er staan nu twee exposities gepland. Deze en vanaf 10 april een fotoexpositie van Nic Opdam ook op deze locatie. Voor de pop-up exposities wil Blooz Gallery verrassende, onverwachte locaties kiezen. In dit geval dus de bieb in winkelcentrum Dukenburg; een plek waar het altijd gezellig druk is en waar jong en oud naar toe komen en waar je niet zo snel een galerie tegenkomt.

Van de Smeltkroes naar Dukenburg
Jackelien Top, zelfstandig cultureel ondernemer uit Nijmegen is initiatiefnemer van Blooz Gallery. Ze houdt kantoor in De Smeltkroes op het Honigcomplex. Jackelien’s idee voor de online galerie ontstond uit haar passie om het bekijken en kopen van professionele kunst toegankelijker te maken voor iedereen. Hierdoor komt kunst in je huiskamer op je tablet, telefoon of laptop. En om de kunst ook letterlijk dichterbij mensen te brengen organiseert ze nu ook deze pop-up exposities.

 

P1200905Expositie Sjoerd Tegelaers van 3 maart t/m 7 april
Expositie fotograaf Nic Opdam 11 april t/m 7 mei

Bibliotheek Zwanenveld, Zwanenveld 9098,  Nijmegen.  Klik voor Openingstijden bibliotheek.

Deze expositie is een samenwerking tussen de Bibliotheek Zwanenveld, Sjoerd Tegelaers & Blooz Gallery.