140708_LOGOS_TOP_BLOOZ3Vanaf oktober 2014 gaat Blooz Gallery van start.             In webgalerie Blooz Gallery kan je online kunst kopen en bekijken van hedendaagse professionele kunstenaars.

Blooz Gallery maakt een selectie van professionele kunstenaars die zij veelbelovend vindt. Daarvoor bezoekt zij ieder jaar diverse exposities waaronder de eindexamenexposities van de Nic Opdam, foto z.t. (autogarage) uit de serie Flipsidekunstacademies om talentvolle kunstenaars te ontdekken. De selectie is klein en bovenal subjectief tot stand gekomen. lleen werken waar Blooz Gallery verliefd op is, worden geselecteerd. Denk aan kunstwerken die vragen oproepen, een verhaal vertellen, spannend materiaal bevatten, een rauw randje hebben.

Op Blooz Gallery vind je ook een blog wat hedendaagse kunst toegankelijk maakt. Gangbare vragen zoals: Waarom is een kunstfoto duur? en Wat is het verschil tussen een ets en een litho? Maar ook talentvolle kunstenaars en het maakproces krijgen aandacht in blogartikelen. Zo wil Blooz Gallery hedendaagse kunst duiden en het enthousiasme erover delen.

Foto Nic Opdam