Simone Albers genomineerd voor Koninklijke Prijs Vrije Schilderkunst

Simone_Albers_substance_IKunstenares Simone Albers is genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst!

Wij zijn ontzettend trots op haar! Gefeliciteerd Simone!

Op vrijdag 11 oktober wordt bekend gemaakt wie de prijs gewonnen heeft. De prijs wordt uitgereikt door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander in het in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

De volgende kunstenaars zijn genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2019:

Simone Albers, Leo Arnold, Cian-Yu Bai, Anders Dickson, Ricardo van Eyk, Meg Forsyth, Vera Gulikers, Kateřina Konarovská, Sophie Lee, Machteld Rullens, Erik-Jan van der Schuur, Hedy Tjin, Tom van Veen, Luis Xertu, Dan Zhu

De jury van de Koninklijke Prijs bestaat dit jaar uit: Brian Elstak, Gijs Frieling, Nanda JanssenMaaike SchoorelMarc MuldersHeske Ten CatePaula van den Bosch (voorzitter).

Het werk van Simone Albers en de andere genomineerden wordt geëxposeerd van 12 oktober t/m 17 november 2019 in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Meer informatie.

Van microscopisch klein tot de kosmos

Simone Albers is een ambitieus jong talent, ze is afgestudeerd aan ArtEZ. Ze maakt dynamische kleurrijke schilderijen en installaties geïnspireerd door natuur, wetenschap en filosofie. Ze heeft een database met beelden uit de ruimte en microscopische opnamen welke ze als inspiratie gebruikt voor haar werk. In veel van haar werken zie je vormen terug die refereren aan vormen uit de natuur van microscopisch klein tot beelden uit de kosmos.

Lees hier meer over het werk van deze kunstenares.