“One image a song” nieuwe fotoserie van Nic Opdam

“One Image a Song” is een verhalende fotoserie met een rocksong als uitgangspunt voor een nieuw beeld. Boeiend geënsceneerd door Nic Opdam.

Nic Opdam over de serie ‘One image a song’

“Wanneer ik naar een rocksong luister en ik doe mijn ogen dicht, dan zie ik een beeld voor me dat de essentie van de song weergeeft. Dan gaat mijn fantasie ermee aan de haal en wordt het plot van de song soms een beetje verdraaid.Met de drie foto’s uit deze serie heb ik geprobeerd deze beelden te visualiseren.”

Table-tops
Voor deze serie heeft Nic Opdam sets/ maquettes gebouwd op “tafelformaat”, zogenaamde table-tops. De personen zijn afzonderlijk gefotografeerd en later in de foto gemonteerd. Je ziet niet direct dat ruimte/ omgeving niet echt is. En er zitten altijd elementen in uit echte omgevingen of echte mensen, dat geeft een spanning tussen fictie en non-fictie.

Nic Opdam, foto, Build

Nic Opdam, Build, 80 x 40 cm. Oplage 15.

Nu online beschikbaar in beperkte oplage bij Blooz Gallery

Elke foto verschijnt in een oplage van 15. De foto’s worden gedrukt op Hahnemulle papier dat geeft een mooie matte uitstraling. Deze oplage is vanaf nu online beschikbaar bij Blooz Gallery. Bekijk deze serie en ander werk van Nic Opdam hier. Je kunt de foto ‘Gate’ ook bij Blooz Gallery op kantoor komen bekijken, mail even als je langs wilt komen naar: info@bloozgallery.nl. Later zal er nog een special edition verschijnen op groot formaat in een oplage van max. 5.

3 foto’s 3 rocksongs

Hieronder kan je de drie video’s bekijken waar deze beelden op gebaseerd zijn. De foto ‘Build’ is gebaseerd op “What’s he building in there” van Tom Waits.

De foto ‘Eyes’ is gebaseerd op “Girl with one eye” van Florence and the Machine.

De foto ‘Gate’ is gebaseerd op het nummer “Cemetary gates” van Pantera.