Louise te Poele in studio, nieuwe kunstenaar Blooz Gallery

“Internationaal fotografietalent Louise te Poele 1984 exposeert wereldwijd van Hong Kong tot Frankrijk, Duitsland en Amsterdam.”

Bedrijven en musea nemen haar werk op in hun collecties. Deze jonge vrouw heeft al een indrukwekkende carrière opgebouwd als fotograaf. Ze wordt zowel voor haar vrije werk als fotowerk in opdracht veel gevraagd.

Louise te Poele

Staat bekend om haar stillevens die doen denken aan de banketstillevens van oude meester schilders. Daar haalt ze inspiratie uit. Haar atelier /studio is een verzameling van folie, plastic, etenswaren, opgezette dieren en gevonden voorwerpen. Deze krijgen een plek in haar zorgvuldig gecomponeerde stillevens. Vaak verwijzen de objecten in haar stillevens naar kunstwerken uit de kunstgeschiedenis en herinneringen uit haar eigen leven wat het ook eigentijds maakt.

Net schilderijen
“Het zijn net schilderijen” zeggen veel mensen over haar werk. De referentie naar schilderkunst is duidelijk aanwezig. Niet alleen door het onderwerp (stillevens), maar ook door de digitale bewerking van elke foto. Louise schildert als het ware met een digitale pen delen van de foto over. Haar achtergrond in schilder- en tekenkunst is hierin terug te zien, net als in haar fijne gevoel voor contrasten en de rol die lichtval speelt in haar foto’s.

Augmented reality
Sommige werken van Louise bevatten een laag van augmented reality. Je kunt de kunstwerken inscannen met je telefoon en dan zie je op je telefoon het kunstwerk tot leven komen. Een vlinder die fladdert weg van de foto, een vis uit het stillevens spartelt of er start een filmpje waarin Louise je meeneemt in de achtergrond van een kunstwerk. Een vernieuwende toevoeging aan de verbeelding.

Met de gratis app: AR+T kan je werken inscannen. Dit kan je zelfs uitproberen via je computerscherm. Blooz Gallery heeft ook een paar mooie werken met Augemented Reality opgenomen in de galerie. Download de app en probeer het uit.

Opleiding

2004 – 2008 ArtEZ Arnhem, Fine art
2010 – 2011 Duitsland, Artist in residence Schloss
Ringenberg

Selectie exposities

2017 Groepsexpositie Museum Arnhem tot 27 augustus
2017 Solo-expositie, XBANk Amsterdam tot 28 juli 
2016 Vanitas groepsexpositie, Heden Den Haag
2016 Artist in residence, Torenkamer van
Opium Avro Tros
2016 Solo-expositie bij Delta Lloyd Amsterdam
2015 Art Miami, stand Torch Gallery
2015 Art Rotterdam, stand We Like Art
2015 Interactieve solo-expositie Museum Arnhem
2014 Expositie in Japan voor de Nederlandse Ambassade
2012 Solo-expositie K11 in Hong Kong
2012 Poetry Club Art Space, New York, groepsexpositie

Publicaties

2015/2016 Campagne Claudia Sträter
2015 Met nieuwe Ogen, solo expositie Museum Arnhem, uitgever: TORCH GALLERY
2013 Lookbook 2007-2013, uitgever: ArtEZ Press
2011 Farmers, uitgevers: ArtEZ Press en WBOOKS

Media

2016 Interview in Palet Magazine
2016 Artikel in HP de Tijd
2015 Artikel op NRC.nl
Bekijk al haar werk hier