Lydia Duijmelinck

Lydia DuijmelinckLydia Duijmelinck is een opkomend jong talent geboren in 1993 en afgestudeerd aan de HKU in 2018. Haar werk is geinspireerd door Oosterse cultuur en filosofie. Met name Chinese kunst en cultuur interesseert haar. Daarom maakt ze in 2019 een kunstreis door China waar ze gaat samenwerken met Chinese kunstenaars. ​Lydia beoogt de intuïtieve en spirituele wereld zichtbaar te maken aan de beschouwer. Zowel arbeidsintensieve keramische als grafische werken brengen haar in een meditatieve staat van zijn, die terug te voeren is op een Oosterse esthetiek die beïnvloed is door traditionele Oosterse kunst en filosofie. Cv en biografie

De blauwe en turkooise kleur die vaak aanwezig zijn in haar grafische werk en de op koraal lijkende keramische werken zijn een verwijzing naar de onderwaterwerelden, waar men de wereld op een compleet andere manier ervaart.

Onder water is een bepaalde rust die niet gevonden kan worden boven water. In haar werk nodigt ze de toeschouwer uit om deze werelden van kalmte en contemplatie te ervaren.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.