Klant Jeroen vertelt over zijn kunstaankoop

Jeroen woont met zijn vrouw en twee kinderen in een mooie nieuwe woning in Gelderland. Ze houden van kunst en hadden al een aantal mooie werken hangen. Echter was er plek voor nog een mooi werk, dat is een schilderij van Jan Bilitewski geworden uit onze online galerie. Ze zijn erg blij met hun kunstaankoop. Jeroen vertelt hieronder over het kunstwerk.

Waarom hebben jullie voor dit kunstwerk gekozen?

Jeroen: “Het was best een zoektocht, want we wilden een schilderij met de juiste afmetingen voor onze muur dat qua kleurenpalet goed in ons interieur paste én iets te melden had. Toen we dit werk van Jan Bilitewski tegenkwamen, viel dat alles op zijn plaats. Het doek verwerkt het bekende heiligenthema op een originele en eigentijdse manier, door afbeeldingen van heiligen op Google Images letterlijk te abstraheren. Dat gebeurt bovendien in kleuren die heel mooi passen in onze kamer. We hebben zelf overigens wel stevig “ingegrepen” in het kunstwerk, want oorspronkelijk hing het verticaal en was het bevestigd aan houten stokken. Wij hebben er eigenlijk een gekantelde smartphone van gemaakt.” Blooz Gallery: “De kunstenaar vond dat ook passen bij de aard van het werk en dacht mee over hoe ze het konden ophangen.”

Hoe bevalt het om dit werk thuis aan de wand te hebben?

Jeroen: “Uitstekend! We kunnen er lang naar turen en zien inmiddels allerlei connecties tussen de verschillende aspecten van het doek ontstaan. Vrienden zeggen ook regelmatig dat het een heel gaaf schilderij is, dus blijkbaar spreekt het meer mensen aan.”

Kenden jullie de kunstenaar al?

Jeroen: “Nee! Het is ook echt een jonge kunstenaar die nog redelijk aan het begin van zijn carrière staat. We vinden het belangrijk om ook zulke makers te ondersteunen.”

Hebben jullie meer kunst en zo ja wat is de meerwaarde van kunst in jullie huis?

Jeroen: “Zeker het afgelopen jaar hebben we redelijk wat kunst aangekocht. Allereerst om de esthetische functie: er is, als het goed is, geen plek waar je zo vaak bent als thuis, en wat is er mooier dan daar met schoonheid geconfronteerd worden? Voor ons is kunst ook een manier om een heel persoonlijke draai aan je interieur te geven. Bovendien lokt kunst altijd verhalen uit, ook als we visite hebben. Een poosje terug heb ik zelfs een hele tijd met een klusjesman gepraat over een schilderij van Espen Greger Hagen dat in onze keuken hangt. Hij kwam om onze bank te repareren, maar dat mondde dus uit in een gesprek over dat schilderij!”

 

Jeroen kocht samen met zijn vrouw een kunstwerk online bij Blooz Gallery. Blooz Gallery gaf hem advies over het framen van het werk en hoe het op te hangen in overleg met de kunstenaar. Wil jij ook professionele kunst online kopen? Of kan je wel een tip gebruiken bij jouw (eerste) kunstaankoop? Wil je weten hoe en waar het het best en mooist kunt ophangen? Stel ons gerust een vraag of kijk eens bij onze zorgvuldig gemaakte selectie kunstwerken. Bekijk alle kunst  Wij helpen je graag bij jouw kunstaankoop!