HEAR ME NOW expositie in Amsterdam

Hear me now, expositie met Sara DonkersExpositie HEAR ME NOW

4 januari 2021 t/m 3 februari 2021 | OBA de Hallen

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze week was fotografe Sara Donkers bij mij op bezoek. Sara en ik werken al langere tijd samen. We kennen elkaar uit de culturele broedplaats De Smeltkroes in Nijmegen. Zij is gespecialiseerd in portretfotografie. Vrouwen spelen vaak de hoofdrol in haar filmische ruwe portretten. Haar autonome foto’s zijn ook te zien bij Blooz Gallery.

Sara Donkers is zo lang ik haar ken al maatschappelijk betrokken en zet zich in voor de empowerment van vrouwen. Dat doet ze door middel van fotografie. Sara start een nieuwe reizende expositie. HEAR ME NOW Amsterdam is een multimediale kunstexpositie die door Amsterdam reist om gesprekken op gang te brengen over seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. In de expositie staan 12 krachtige vrouwen centraal, door middel van een QR code kan je hun verhaal horen. Dat maakt een diepe indruk. Deze expositie reist door Amsterdam vanaf januari 2021.

Om deze multimediale expositie te kunnen realiseren is een crowdfunding campagne gestart, je kunt hier nog aan bijdragen via deze link.

Fotografe Sara Donkers, fotografe Hüsne Afsar en onderzoeker Rosa Koenen zijn de initiatiefnemers van de stichting Hear Me, lees hier meer over de expositie en deze stichting.

*Op de foto staan Sara en Jackelien, met op de achtergrond een autonoom werk van Sara uit de fotoserie ‘My high school’.