Dutch Design Week 2015

Deze week bezocht ik de Dutch Design Week. Ik ging naar Sectie C om o.a. het nieuwe werk van Roos Meerman te zien, ook bezocht ik de Graduation Show van de Dutch Design Academy en de expo ‘Open Ended’ met werk uit de collectie van Lidewij Edelkoort. Hieronder een paar highlights uit mijn bezoek. Je kunt de Dutch Design Week dit weekend nog bezoeken.

Roos Meerman en Joost Seegers in Sectie C

Op dit terrein zijn meer dan 100 designers te zien in loodachtige ruimtes en bijzondere units,  en je kunt er lekker eten en drinken bijvoorbeeld buiten bij een houtkacheltje. In gebouw 14 tref je het werk van Roos Meerman aan. Haar nieuwe Canorgraphy tekenmachine is daar te zien. Daarmee maakt ze tekeningen van geluid. Ook zijn er vijf werken te zien die via Blooz Gallery online te koop zijn:).

In Sectie C tref je ook de toffe lampen uit de serie ‘Invaders’ van Joost Seegers. Helaas heb ik daar geen foto van. Maar ga het bekijken op de DDW of op op zijn site, ik denk dat dit een echte klassieker wordt!

 Graduation Show

De onderstaande designers vielen op tijdens de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. Een paar licht ik kort toe. Het ontwerp ‘Van 2D naar 3D’ van Jong Ha Choi was erg mooi om te zien en treffend in eenvoud en concept. Miriam van Eck maakt met broches de intensiteit van de aardbevingen in Groningen zichtbaar, interessant concept en heel mooi uitgevoerd. Olivier van Herpt maakt vazen met de 3D printer met een keramiek uiterlijk. Leuk om retrovazen in nieuwe stijl te zien!

 Open Ended, werk uit collectie Lidewij Edelkoort

In de Kazerne in Eindhoven vind je in het restaurant de expo ‘Open Ended’ met werk uit de collectie van Lidewij Edelkoort. Prachtige kunstwerken en design die goed tot zijn recht komen in de rauwe ruimte.