Fotoblog WDKA Finals 2015 Rotterdam

The Holy Hashtag Fotoblog WDKA Finals 2015 Rotterdam
Vrijdag bezocht ik de WDKA Finals van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. De expo vond plaats in de Hofpoort het voormalige kantoor van Shell, met een prachtig uitzicht op Rotterdam.

Vier verdiepingen met werk van de eindexamenstudenten
Bij deze kunstacademie is niet alles per studierichting geëxposeerd. Dus je ziet werk van de richting mode, naast autonome beeldende kunst en productdesign bijvoorbeeld. De expo is mooi gepresenteerd. Maar als je op zoek bent naar werk een bepaalde studierichting kost het wat meer moeite om alle studenten te vinden. Gelukkig hadden de studenten van de richting Fine Art hun werk ook in een gezamenlijke publicatie toegelicht. Erg leuk dat ook bij deze academie veel studenten bij het werk staan die hun werk toelichten.

Hieronder een fotoverslag met een aantal nieuwe talenten van de WDKA. Daarin met name aandacht voor het beeldende/ grafische werk van studenten, vanwege mijn beeldende interesse en vakgebied. Er zit één foto bij van masterstudent Elleke Hageman van het Piet Zwart Institute. Deze eindexamenexpo vond ook plaats in de Hofpoort.

Kunstenaars uitgelicht
Een paar studenten worden hieronder uitgelicht, omdat ze opvallen door hun totale presentatie, zeggingskracht, beeldtaal of inhoud van het werk. Ze komen van verschillende studierichtingen.

Angelique van de Valk maakt kunst van voedsel. Daarmee is ze vast niet de enige, maar de manier waarop ze dat exposeert en daar een eigen beeldtaal van maakt is heel mooi. Zo maakt ze bijvoorbeeld van een sinaasappelschil of een bloemkool flinterdun kunstwerk door ze plat te persen. Je herkent de groeten of fruit nog wel maar je moet goed kijken. Wat opvalt zijn de mooie texturen.

Nadja Geskus stelt het schoonheidsideaal van de vrouw centraal in haar fotografie. Beelden van mooie vrouwen waar vreemde elementen aan zijn toegevoegd, waardoor ze er anders uitzien dan het ideaalbeeld. Toch blijven ze mooi. Dit thema spreekt mij vaak aan in de kunst. Bijvoorbeeld in het werk van één van mijn favoriete kunstenaars: Silvia B.

The Holy Hashtag van Anjalika Kallasingh geeft een humoristische en kritische kijk op ons social media gebruik. Ze presenteert het social media geloof compleet met bijbehorende artefacten als: een Holy#altaar, The Holy Hashtag bible en #krans (i.p.v. de rozenkrans).

Maurice Nuiten toont een installatie van eierschalen met video. De eierschalen vormen samen een pad op de grond wat leidt naar een videowerk. Op de video is een mens te zien die op één been staat  te midden van eierschalen. Dit samen maakt een mooi sereen beeld.