Fotoblog ArtEZ finals 2015 Arnhem

Esmee SeebregtsVijf verdiepingen met nieuw kunsttalent in het voormalig ABN gebouw in Arnhem. Een toffe locatie voor dit event! Samen met kunsthistorica Merel van den Nieuwenhof, bezocht ik de ArtEZ finals Arnhem om nieuw talent te spotten. Wij hebben gekeken naar Fine Art, Docent BKV en productdesign. Vorig jaar ging ik ook naar de finals en daar is een mooie samenwerking met Roos Meerman uitgekomen.

De highlights
Een aantal van onze favoriete kunstenaars/ designers lichten we graag even uit.

Juliette Thissen maakte een installatie van sportschoolattributen met een ontroerende film. In de film zie je haar boksen tegen haar personal trainer (die ook haar muze is) tot uitputting toe. Zij was hiervoor in de mannelijke rol gedoken, ze wil hem worden, zijn lichaam wordt haar ideaalbeeld. Met dit kunstwerk onderzoekt zij emancipatie.

Sophie de Vos valt op met haar foto’s waarin de essentie van leven is vastgelegd. Herinneringen aan aan de dingen die je niet wilt kwijtraken. Prachtige beelden in een serene sfeer. Daarnaast had op papier zinnen staan die je tegen jezelf zegt als je het even niet meer ziet zitten. Als je het vaak genoeg herhaalt wordt het een mantra die je niet meer uit je hoofd krijgt. Fuck it is er zo één.

De kleurrijke abstracte schilderijen van Esmee Seebregts blijven ons ook bij. Net als haar kleurperformances die ze heeft vastgelegd op video.

Bij productdesign zagen we de mooie lampenserie Invaders van Joost Seegers, dit ontwerp zou wel eens een echte klassieker kunnen worden!

En de fluitjes van Nina Pennock zijn geweldig. Zij wil dat er meer naar elkaar gevloten wordt op straat. Zoals vroeger….. Nu kan dat weer met haar designfluitjes.

En er was nog veel meer moois te zien, check de foto’s hieronder.