Studiovisit Sara Donkers: spannende portretten

portret SaraVandaag had ik een interessante ontmoeting met fotografe Sara Donkers. Het vrouwelijk orgasme is het uitgangspunt voor haar nieuwste fotoserie. Sara fotografeert de oerblik van de vrouw tijdens dit intieme moment. De portretten zijn intens, esthetisch en puur.

Empowerment van vrouwen
Deze serie past binnen de thematiek waar Donkers zich mee bezig houdt; empowerment van vrouwen speelt in al haar werk de hoofdrol. Sara Donkers geeft de vrouw een podium waarin ze al haar kanten laat zien. De portretten zijn puur, rauw en tonen vrouwen met karakter. Niet het standaardbeeld dat je in de media van vrouwen te zien krijgt. Sara gaat verder dan dat. Zij wil foto’s maken waar de beschouwer niet omheen kan, je moet er wel naar kijken. Dat geldt zeker voor dit nieuwe project waarin de vrouw de beschouwer intens aankijkt.

Sara “Ik wil die blik vangen waar je niet omheen kan, een blik die zegt: HIER BEN IK!”

Was het niet ongemakkelijk om vrouwen zo te fotograferen?
“Ja en nee, de eerste keer was ik wel zenuwachtig, maar als je eenmaal aan het fotograferen bent is het heel gewoon. Ik bestudeer iemands gezicht, het vangen van de juiste oerblik daar gaat het om. De vrouwen zijn niet naakt en zitten achter een tafel, dus ik zie dat deel niet. Dat maakt het iets makkelijker. Het gaat mij alleen om het maken van het portret, het is geen fetisj. Het zijn respectvolle, mooie intense portretten van vrouwen waar letterlijk een enorme energie vanuit gaat.”

Sara zoekt nog vrouwen voor de serie
De fotoserie is nog niet af en Sara zoekt nog vrouwen die het lef hebben om zich op deze wijze te laten portretteren (alleen hun gezicht dus en niet naakt). Je hoeft geen model te zijn. Ben jij geïnteresseerd, neem dan contact op met Sara Donkers: info@saradonkers.com