Sjoerd Tegelaers, We did it Patrick! We saved the city!

 335,00

Sjoerd Tegelaers, We did it Patrick! We saved the city! 42x30cm, photopolymer etching, 2019 (zonder lijst). Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien.

Je kunt hier dit werk ook ingelijst bestellen, dat is een zwarte aluminiumlijst met passepartout en gewoon glas. Prijs is dan €385 incl verzenden.

Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met Blooz Gallery. De verkooprijs is incl. verzendkosten. Het wordt verzekerd en met track and trace code verzonden.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Dit kunstwerk kan je bezichtigen bij de kunstenaar in Nijmegen. Of je kunt het laten bezorgen. Het wordt aangetekend en verzekerd tot € 500,- bezorgd via TNT post. Bij je bestelling geef je aan of je het wilt ophalen of laten bezorgen.

Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact via de knop stel een vraag.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan bij de kunstenaar in Nijmegen. Neem contact op via het contactformulier stel een vraag.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorieën: ,

Beschrijving

PHOTOPOLYMeR ETching

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt met een bijzondere techniek die in Nederland niet veel wordt toegepast, namelijk photopolymer etching. Dit is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brandt” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Deze techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Over dit werk

Sjoerd Tegelaers slaagt erin om met zijn werken poëtische verhalen te vertellen die op verschillende lagen te interpreteren zijn. Batman en Robin voor een compleet verwoeste stad hebben toch het idee dat ze best goed bezig zijn: ‘We did it Patrick we saved the city!’

Het werk is in een beperkte oplage gemaakt van 15.

Over Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers is een jonge kunstenaar uit Nijmegen. Hij houdt van de ambacht van kunst en dan in het bijzonder van grafiek.

De kunstenaar is in 2014 afgestudeerd aan de AKI Enschede. In 2019 kreeg hij van het Mondriaan Fonds een stipendium voor jong talent. In 2020 is zijn werk te zien geweest op de Art Rotterdam bij ‘Prospects and concepts’. Sjoerd Tegelaers heeft na de AKI een Postgraduate opleiding Printmaking gevolgd in Polen om zich verder te specialiseren in druktechnieken. Sinds zijn afstuderen heeft hij al diverse exposities gehad onder meer in Polen, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Enschede.
Hij was genomineerd voor de Gobot, Young Blood Award. Hij was Artist in Recidence in Zweden en Duitsland. En hij nam deel aan het Honours programme van Artez.

Hij is gespecialiseerd in photopolymer etsen een bijzondere techniek die niet vaak in Nederland wordt toegepast. Kortom een ambitieuze kunstenaar met bijzonder veel talent!

Voor meer werk van Sjoerd Tegelaers klik hier

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry