Sjoerd Tegelaers, Virus waanzin

 265,00

Sjoerd Tegelaers, Viruswaanzin, 15 x 20 cm, mezzotint, beperkte oplage 15 (zonder lijst). Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien. 

Je kunt hier dit werk ook ingelijst bestellen, dat is een zwarte aluminiumlijst met passepartout en gewoon glas. Prijs is dan €300,- incl bezorgen en lijst.

Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met Blooz Gallery. De verkooprijs is incl. verzendkosten. Het wordt verzekerd en met track and trace code verzonden.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Dit kunstwerk kan je bezichtigen bij de kunstenaar in Nijmegen. Of je kunt het laten bezorgen, bezorgen zit bij de prijs in. Het wordt aangetekend en verzekerd tot € 500,- bezorgd via TNT post. Bij je bestelling geef je aan of je het wilt ophalen of laten bezorgen. Voor informatie, reserveren of het werk in het echt bekijken neem je contact op via de knop stel een vraag.

Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met info@bloozgallery.nl

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan bij de kunstenaar in Nijmegen. Neem contact op via het contactformulier stel een vraag.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Mezzo Tint

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt in de techniek mezzo tint. Een koperen plaat wordt langdurig door de kunstenaar bewerkt met een wiegijzer, dat is een gereedschap met een kartelvormige kop die puntjes achterlaat op de plaat. Vervolgens wordt de plaat met inkt bedekt en daarna worden delen van de plaat gepolijst, die gepolijste delen zijn lichter op de afdruk. Met gereedschap wordt de tekening gegraveerd en gepolijst. Zo ontstaat het beeld op de koperplaat. Een mezzotint heeft allerlei tonen van zwart en grijs in zich. Het komt heel precies hoe je de juiste grijstinten afgedrukt krijgt, daarvoor is veel oefening en kunde noodzakelijk. De afdruk lijkt bijna op fluweel op papier.

Over dit werk

Sjoerd Tegelaers over dit werk: “Toen de zorg ternauwernood uit de eerste covid golf kwam, leek het me vrij duidelijk dat onverantwoord omgaan met de restricties grote consequenties zou kunnen hebben. Het dragen van een mondkapje is naar mijn mening een kleine last en ik heb niet het gevoel dat ik door er één te dragen zwaar beperkt word in mijn vrijheid. Door het verspreiden van misinformatie door een groep mensen en het organiseren van protesten werd de pandemie gebagatelliseerd. Dit frustreerde me enorm en die frustratie heb ik gebruikt om een reflectie te maken van hoe ik hiernaar kijk.”

Het werk is in een beperkte oplage gemaakt van 15.

Over Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers is een jonge kunstenaar uit Nijmegen. Hij houdt van de ambacht van kunst en dan in het bijzonder van grafiek. Tegelaers ontwikkelde zich in photopolymer etsen en mezzotint. De kunstenaar studeerde af aan de kunstacademie AKI ArtEZ te Enschede en heeft diverse artist in residence projecten in het buitenland gedaan waaronder in Polen en Spanje. In 2019 is zijn werk door het Mondriaan Fonds geselecteerd als jong talent en hij ontving daarvoor een beurs. In 2020 was Sjoerd Tegelaers deelnemer aan de tentoonstelling Concepts and Prospects op de Art Rotterdam, dat is een tentoonstelling waar opmerkelijk jong talent gepresenteerd wordt door het Mondriaan Fonds.

Voor meer werk van Sjoerd Tegelaers klik hier

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry