Sjoerd Tegelaers, The argument

 292,00

Sjoerd Tegelaers,’The argument’, 30x20cm, mezzotint, oplage 10, 2017. Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien.

Bezorgen binnen 10 werkdagen na ontvangst van betaling. Bezorgen, dat kan! Voor €15,- wordt je werk zorgvuldig verpakt en verzekerd en met track and trace code verzonden. Geef dit aan bij je bestelling in de opmerkingen als je wilt laten bezorgen.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan! Bij de kunstenaar in Nijmegen. Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Mezzotint

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt in mezzotint. Deze techniek stamt uit omstreeks 1650 en wordt ook wel zwarte kunst genoemd vanwege de zwarte afdruk die de inkt achterlaat. Een koperen plaat wordt urenlang handmatig bewerkt met een instrument waardoor het oppervlak ruw wordt. Daarna wordt inkt aangebracht op de plaat en wordt de tekening met krijt aangebracht. De delen van de tekening die meer gepolijst worden zijn lichter. Door te polijsten onstaan de verschillende grijstonen.

Over  Sjoerd Tegelaers

Hij is een veelzijdig graficus die met name gecharmeerd en gespecialiseerd is in de oude technieken van het grafische vak. In deze tijd waarin veel grafische kunst met digitale hulpmiddelen wordt gemaakt is het interessant dat een jonge kunstenaar zich verdiept in de ambacht van grafiek. Hij is ook gespecialiseerd in photopolymer etsen, dit leerde hij tijdens een artist in residence van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de
printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje), bekijk ook zijn andere werken Hier

Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry

Andere suggesties…