Sjoerd Tegelaers, I need a break

 165,00

  • Techniek mezzotint
  • Formaat 10 x 15 cm
  • Jaartal 2020
  • Oplage 15, werk is voorzien van oplagenummer en gesigneerd door de kunstenaar
  • Klik op de foto voor de volledige afbeelding
  • In het echt bekijken? Je kunt een bezoek brengen aan de kunstenaar in Nijmegen.
  • Hulp nodig? Ik geef je graag tips voor kunst in jouw huis. Je kunt me vrijblijvend een foto te sturen van de ruimte waar je aan denkt en dan kijk ik online met je mee.

Hulp nodig?

STEL GERUST JE VRAAG

 • Levering Dit werk heeft een gemiddelde levertijd van max. 10 werkdagen na ontvangst van betaling. Dit werk kan ook worden opgehaald bij de kunstenaar in Nijmegen.
 • Prijs is incl. bezorgkosten in NL (uitgezonderd Waddeneilanden), het wordt verzekerd verzonden.
 • Graag een lijst erbij? Zwarte aluminium wissellijst met passe-partout en gewoon glas, totaalprijs met werk: €200,-. incl. bezorgen

 

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Mezzo Tint

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt in de techniek mezzo tint. Een koperen plaat wordt langdurig door de kunstenaar bewerkt met een wiegijzer, dat is een gereedschap met een kartelvormige kop die puntjes achterlaat op de plaat. Vervolgens wordt de plaat met inkt bedekt en daarna worden delen van de plaat gepolijst, die gepolijste delen zijn lichter op de afdruk. Met gereedschap wordt de tekening gegraveerd en gepolijst. Zo ontstaat het beeld op de koperplaat. Een mezzotint heeft allerlei tonen van zwart en grijs in zich. Het komt heel precies hoe je de juiste grijstinten afgedrukt krijgt, daarvoor is veel oefening en kunde noodzakelijk. De afdruk lijkt bijna op fluweel op papier.

Over dit werk

Sjoerd Tegelaers reageert met zijn serie ‘Small Crimes’ op het hedendaagse moraal. Zijn werk is relevant, scherp en vaak met humor gebracht. Hij zet ons aan het denken over onze huidige maatschappij.

Het werk is in een beperkte oplage gemaakt van 15.

Over Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers is een jonge kunstenaar uit Nijmegen. Hij houdt van de ambacht van kunst en dan in het bijzonder van grafiek. Tegelaers ontwikkelde zich in photopolymer etsen en mezzotint. De kunstenaar studeerde af aan de kunstacademie AKI ArtEZ te Enschede en heeft diverse artist in residence projecten in het buitenland gedaan waaronder in Denemarken, Polen en Spanje. In 2019 is zijn werk door het Mondriaan Fonds geselecteerd als jong talent en hij ontving daarvoor een beurs. In 2020 was Sjoerd Tegelaers deelnemer aan de tentoonstelling Concepts and Prospects op de Art Rotterdam, dat is een tentoonstelling waar opmerkelijk jong talent gepresenteerd wordt door het Mondriaan Fonds.

Voor meer werk van Sjoerd Tegelaers klik hier

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry