Sjoerd Tegelaers, Growing pains

 335,00

  • Techniek photopolymer etching
  • Formaat 30 x 42 cm
  • Jaartal 2019
  • Oplage 10, werk is voorzien van oplagenummer en gesigneerd door de kunstenaar
  • Klik op de foto voor de volledige afbeelding
  • In het echt bekijken? Je kunt een bezoek brengen aan de kunstenaar in Nijmegen.
  • Hulp nodig? Ik geef je graag tips voor kunst in jouw huis. Je kunt me vrijblijvend een foto te sturen van de ruimte waar je aan denkt en dan kijk ik online met je mee.

Hulp nodig?

STEL GERUST JE VRAAG

 • Levering Dit werk heeft een gemiddelde levertijd van max. 10 werkdagen na ontvangst van betaling. Dit werk kan ook worden opgehaald bij de kunstenaar in Nijmegen.
 • Prijs is incl. bezorgkosten in NL (uitgezonderd Waddeneilanden), het wordt verzekerd verzonden.
 • Graag een lijst erbij? Zwarte aluminium wissellijst met passe-partout en gewoon glas, totaalprijs met werk: €385 incl. bezorgen.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorieën: ,

Beschrijving

PHOTOPOLYMeR ETching

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt met een bijzondere techniek die in Nederland niet veel wordt toegepast, namelijk photopolymer etching. Dit is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brandt” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Deze techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Over dit werk

Sjoerd Tegelaers slaagt erin om met zijn werken poëtische verhalen te vertellen die op verschillende lagen te interpreteren zijn. Batman en Robin voor een compleet verwoeste stad hebben toch het idee dat ze best goed bezig zijn: ‘We did it Patrick we saved the city!’

Het werk is in een beperkte oplage gemaakt van 15.

Over Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers is een jonge kunstenaar uit Nijmegen. Hij houdt van de ambacht van kunst en dan in het bijzonder van grafiek.

De kunstenaar is in 2014 afgestudeerd aan de AKI Enschede. In 2019 kreeg hij van het Mondriaan Fonds een stipendium voor jong talent. In 2020 is zijn werk te zien geweest op de Art Rotterdam bij ‘Prospects and concepts’. Sjoerd Tegelaers heeft na de AKI een Postgraduate opleiding Printmaking gevolgd in Polen om zich verder te specialiseren in druktechnieken. Sinds zijn afstuderen heeft hij al diverse exposities gehad onder meer in Polen, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Enschede.
Hij was genomineerd voor de Gobot, Young Blood Award. Hij was Artist in Recidence in Zweden en Duitsland. En hij nam deel aan het Honours programme van Artez.

Hij is gespecialiseerd in photopolymer etsen een bijzondere techniek die niet vaak in Nederland wordt toegepast. Kortom een ambitieuze kunstenaar met bijzonder veel talent!

Voor meer werk van Sjoerd Tegelaers klik hier

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry