Sjoerd Tegelaers, Graaawr

 106,00

Sjoerd Tegelaers,’Graaawr,, 10 x 10 cm mezzotint, oplage 10, 2018. Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien.

Bezorgen binnen 10 werkdagen na ontvangst van betaling. Bezorgen, dat kan! Voor €15,- wordt je werk zorgvuldig verpakt en verzekerd en met track and trace code verzonden. Geef dit aan bij je bestelling in de opmerkingen als je wilt laten bezorgen.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan! Op kantoor bij Blooz Gallery, De Smeltkroes unit 35, waalbandijk 16, Nijmegen. Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorieën: , Tag:
Kunstenaar:
In 2014 afgestudeerd aan de AKI Enschede en direct al een veel gevraagd beeldend kunstenaar. In 2019 kreeg hij van het Mondriaan Fonds een stipendium voor jong talent. In 2020 is zijn werk te zien op de Art Rotterdam bij 'Prospects and concepts'. Sjoerd Tegelaers heeft na de AKI een Postgraduate opleiding Printmaking gevolgd in Polen om zich verder te specialiseren in druktechnieken. Sinds zijn afstuderen heeft hij al diverse exposities gehad onder meer in Polen, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Enschede. Hij was genomineerd voor de Gobot, Young Blood Award. Hij was Artist in Recidence in Zweden en Duitsland. En hij nam deel aan het Honours programme van Artez. Hij is gespecialiseerd in photopolymer etsen een bijzondere techniek die niet vaak in Nederland wordt toegepast. Kortom een ambitieuze kunstenaar met bijzonder veel talent! Lees meer op zijn biopagina.

Beschrijving

Mezzotint

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt in mezzotint. Deze techniek stamt uit omstreeks 1650 en wordt ook wel zwarte kunst genoemd vanwege de zwarte afdruk die de inkt achterlaat. Een koperen plaat wordt urenlang handmatig bewerkt met een instrument waardoor het oppervlak ruw wordt. Daarna wordt inkt aangebracht op de plaat en wordt de tekening met krijt aangebracht. De delen van de tekening die meer gepolijst worden zijn lichter. Door te polijsten onstaan de verschillende grijstonen.

Over  Sjoerd Tegelaers

Hij is een veelzijdig graficus die met name gecharmeerd en gespecialiseerd is in de oude technieken van het grafische vak. In deze tijd waarin veel grafische kunst met digitale hulpmiddelen wordt gemaakt is het interessant dat een jonge kunstenaar zich verdiept in de ambacht van grafiek. Hij is ook gespecialiseerd in photopolymer etsen, dit leerde hij tijdens een artist in residence van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de
printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje), bekijk ook zijn andere werken Hier

Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry

Andere suggesties…