Sjoerd Tegelaers, photopolymer ets, Am I not living up to what I’m supposed to be

 165,00

Sjoerd Tegelaers, Am I not living up to what I’m supposed to be, Photopolymer ets op papier, A4 formaat, 2013 (zonder lijst). De verkooprijs is incl. verzendkosten. Het wordt verzekerd en met track and trace code verzonden.

Oplage 10. Beschikbare oplagenummers 5/10, 6/10. Nr. 1 t/m 4 zijn verkocht.

Elk werk is voorzien van een uniek oplage nummer en gesigneerd door de kunstenaar.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan! Op kantoor bij Blooz Gallery, De Smeltkroes unit 31, waalbandijk 16, Nijmegen. Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
In 2014 afgestudeerd aan de AKI Enschede en direct al een veel gevraagd beeldend kunstenaar. In 2019 kreeg hij van het Mondriaan Fonds een stipendium voor jong talent. In 2020 is zijn werk te zien op de Art Rotterdam bij 'Prospects and concepts'. Sjoerd Tegelaers heeft na de AKI een Postgraduate opleiding Printmaking gevolgd in Polen om zich verder te specialiseren in druktechnieken. Sinds zijn afstuderen heeft hij al diverse exposities gehad onder meer in Polen, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Enschede. Hij was genomineerd voor de Gobot, Young Blood Award. Hij was Artist in Recidence in Zweden en Duitsland. En hij nam deel aan het Honours programme van Artez. Hij is gespecialiseerd in photopolymer etsen een bijzondere techniek die niet vaak in Nederland wordt toegepast. Kortom een ambitieuze kunstenaar met bijzonder veel talent! Lees meer op zijn biopagina.

Beschrijving

Blooz Gallery over dit werk 

Een geestige, gevatte voorstelling van Sjoerd Tegelaers. In de titel een herkenbare vraag uit het leven gegrepen: Am I not living up to what I’m supposed to be?

Over dit werk moet je eigenlijk niets zeggen…….

Maar wel dat dit werk liefde op het eerste gezicht was, ik zag het op de eindexamenexpositie en kreeg het niet meer uit mijn hoofd.

Photopolymer ets

Dit werk is gemaakt met een bijzondere techniek, namelijk photopolymer ets. Photopolymer is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brandt” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Deze techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Deze bijzondere techniek wordt in Nederland niet vaak toegepast. Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry