Sjoerd Tegelaers, photopolymer ets, Black Balloon

 315,00

Sjoerd Tegelaers, Black Balloon, Photopolymer ets op papier, A3 formaat, 2013 (zonder lijst).

Oplage 10. Beschikbaar oplagenummer 4/10, 6/10 (informeer naar de actuele levertijd via stel een vraag). Nummer 1/10 en nummer 2/10 en 3/10 en nr 5/10 zijn verkocht door Blooz Gallery.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan in Nijmegen! Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Bezorgkosten zijn bij de prijs inbegrepen (verzekerd verzenden met track and trace code). 

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
In 2014 afgestudeerd aan de AKI Enschede en direct al een veel gevraagd beeldend kunstenaar. In 2019 kreeg hij van het Mondriaan Fonds een stipendium voor jong talent. In 2020 is zijn werk te zien op de Art Rotterdam bij 'Prospects and concepts'. Sjoerd Tegelaers heeft na de AKI een Postgraduate opleiding Printmaking gevolgd in Polen om zich verder te specialiseren in druktechnieken. Sinds zijn afstuderen heeft hij al diverse exposities gehad onder meer in Polen, Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Enschede. Hij was genomineerd voor de Gobot, Young Blood Award. Hij was Artist in Recidence in Zweden en Duitsland. En hij nam deel aan het Honours programme van Artez. Hij is gespecialiseerd in photopolymer etsen een bijzondere techniek die niet vaak in Nederland wordt toegepast. Kortom een ambitieuze kunstenaar met bijzonder veel talent! Lees meer op zijn biopagina.

Beschrijving

Blooz Gallery over dit werk 

Een man zittend op de top van een rots, zijn gezicht verhuld achter een zwart masker en een zwarte ballon omhoog gelaten. Deze ets maakt je nieuwsgierig! Wat doet die man daar? En waarom laat hij die zwarte ballon los? Laat hij zijn zorgen los in de natuur?

Jackelien Top van Blooz Gallery koos dit werk voor de webgalerie omdat het spannend is, het roept vragen op en het is een daarnaast ook een hele aantrekkelijke ets.

Dit is een werk dat je niet meer loslaat

Wat ik bovendien boeiend vind aan dit werk van Sjoerd Tegelaers, is de verwijzing naar één van de belangrijkste Romantische kunstenaars uit de kunstgeschiedenis: Caspar David Friedrich. Hij schilderde vaak indrukwekkende berglandschappen met een mensfiguur heel klein afgebeeld bijvoorbeeld op een bergtop, dromend over de weg die nog komt of over dat wat al geweest is.”

 

Photopolymer ets

Dit werk is gemaakt met een bijzondere techniek, namelijk photopolymer ets. Photopolymer is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brandt” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Deze techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Deze bijzondere techniek wordt in Nederland niet vaak toegepast. Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry