Sjoerd Tegelaers, photopolymer ets, Panikos

 165,00

Sjoerd Tegelaers, Πανικός , Photopolymer ets op papier, A4 formaat, 2013 (zonder lijst).

Oplage 10. Beschikbare oplagenummers 1/10, 2/10. Kunstwerken met oplagenummers 3/10 en 4/10 zijn verkocht.

Elk werk is voorzien van een uniek oplagenummer. Bezorgen dat kan, bezorgkosten zijn bij prijs inbegrepen (verzekerd verzenden met track and trace code).

Wil je dit werk in het echt zien? Dat kan! Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Blooz Gallery over dit werk

Aaibaar en spannend

Op het eerste oog is deze ets een vriendelijke ontmoeting met een aaibaar konijn en een beer. Je ziet ze van de voorkant en ik vraag me af: Kijken ze me nou aan of net niet? Waarom zijn deze twee dieren samen?

Paniek?

De titel van dit werk Πανικός is Grieks voor paniek. Als je dit weet ga je toch anders kijken naar het werk. Misschien zijn de ogen van de dieren groot en rond, omdat ze alert of bang zijn. Er gaat iets gebeuren, dat is duidelijk, maar wat?  

Photopolymer ets

Dit werk is gemaakt met een bijzondere techniek, namelijk photopolymer ets. Photopolymer is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brand” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Dee techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Deze bijzondere techniek wordt in Nederland niet vaak toegepast. Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry