Sjoerd Tegelaers, El entierro del pez

 750,00

Sjoerd Tegelaers, El entierro del pez, 50 x 60 cm, 2019, beperkte oplage 10, €750,-(zonder lijst). Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien.

Je kunt hier dit werk ook ingelijst bestellen, dat is een zwarte aluminiumlijst met passepartout en gewoon glas. Prijs is dan €820,-

 

Informeer voor bezorgkosten.

Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met Blooz Gallery. De verkooprijs is incl. verzendkosten. Het wordt verzekerd en met track and trace code verzonden.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Dit kunstwerk kan je bezichtigen bij de kunstenaar in Nijmegen. Of je kunt het laten bezorgen voor €15,-voor het verpakken en verzenden. Het wordt aangetekend en verzekerd tot € 500,- bezorgd via TNT post. Bij je bestelling geef je aan of je het wilt ophalen of laten bezorgen. Voor informatie, reserveren of het werk in het echt bekijken neem je contact op via de knop stel een vraag.

Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met info@bloozgallery.nl

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan bij de kunstenaar in Nijmegen. Neem contact op via het contactformulier stel een vraag.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Mezzo Tint

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt in de techniek mezzo tint. Een koperen plaat wordt langdurig dor de kunstenaar bewerkt met een wiegijzer, dat is een gereedschap met een kartelvormige kop die puntjes achterlaat op de plaat. Vervolgens wordt de plaat met inkt bedekt en daarna worden delen van de plaat gepolijst, die gepolijste delen zijn lichter op de afdruk. Met gereedschap wordt de tekening gegraveerd en gepolijst. Zo ontstaat het beeld op de koperplaat. Een mezzotint heeft allerlei tonen van zwart en grijs in zich. Het komt heel precies hoe je de juiste grijstinten afgedrukt krijgt, daarvoor is veel oefening en kunde noodzakelijk. De afdruk lijkt bijna op fluweel op papier.

Over dit werk

Dit werk is gemaakt in 2019. We zien een fanfaregroep de zee inlopen met voorop een man die een vis het water in draagt. De titel is Spaans voor: de begrafenis van de vis. Sjoerd Tegelaers slaagt erin om met zijn werken poëtische verhalen te vertellen die op verschillende lagen te interpreteren zijn. Dieren komen veel voor in zijn werk.

Het werk is in een beperkte oplage gemaakt.

Over Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers is een jonge kunstenaar uit Nijmegen. Hij houdt van de ambacht van kunst en dan in het bijzonder van grafiek. Tegelaers ontwikkelde zich in photopolymer etsen en mezzotint. De kunstenaar studeerde af aan de kunstacademie AKI ArtEZ te Enschede en heeft diverse artist in residence projecten in het buitenland gedaan waaronder in Polen en Spanje. In 2019 is zijn werk door het Mondriaan Fonds geselecteerd als jong talent en hij ontving daarvoor een beurs. In 2020 was Sjoerd Tegelaers deelnemer aan de tentoonstelling Concepts and Prospects op de Art Rotterdam, dat is een tentoonstelling waar opmerkelijk jong talent gepresenteerd wordt door het Mondriaan Fonds.

Voor meer werk van Sjoerd Tegelaers klik hier

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry