Sjoerd Tegelaers, Don’t forget to forget me

 315,00

Sjoerd Tegelaers, Don’t forget to forget me, 2016, photopolymer ets op papier, A3 formaat, 2016 (zonder lijst). Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien.

Oplage 10. Beschikbaar oplagenummer 1(direct leverbaar)Bij bezorging is de levertijd maximaal 10 werkdagen voor oplage nummer 1/10, na ontvangst van betaling. Nummer 2 en 3 (langere levertijd i.v.m. nog te drukken). Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met Blooz Gallery. De verkooprijs is incl. verzendkosten. Het wordt verzekerd en met track and trace code verzonden.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan! Bij de kunstenaar in Nijmegen. Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Photopolymer ets

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt met een bijzondere techniek die in Nederland niet veel wordt toegepast, namelijk photopolymer ets. Photopolymer is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brandt” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Deze techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Over dit werk van Sjoerd Tegelaers

Dit werk komt voort uit een artist in recidence project in een weeshuis in Gouda. Sjoerd woonde en werkte een korte periode in het weeshuis en liet zich inspireren tot een serie werken hierover. Een jongetje staat in de hoek, een kip vliegt door de ruimte een andere kip staat prominent rechtsonder in de voorstelling. Het raam staat open daar komt nog een kip door naar binnen. Een verwarrend geheel, enerzijds roept het de associatie van straf op, maar tegelijkertijd ook een gevoel van vrijheid door het open raam en de kippen die wellicht staan voor de kinderlijke fantasie die zijn eigen ruimte neemt en aan elke beperking kan ontsnappen. Sjoerd Tegelaers slaagt erin om met zijn werken verhalen te vertellen die in het hoofd van verschillende beschouwers steeds een andere afloop kunnen hebben.

Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry