Sjoerd Tegelaers, Ilios

 315,00

Sjoerd Tegelaers,Sjoerd Tegelears, titel: Ilios. Did you ever really find when you closed your eyes, any place that was still and at peace. 2016, photopolymer ets op papier, A3 formaat, 2016 (zonder lijst). Klik op de afbeelding om het volledige werk te zien.

Oplage 10. Beschikbaar oplagenummer 1(direct leverbaar)Bij bezorging is de levertijd maximaal 10 werkdagen voor oplage nummer 1/10, na ontvangst van betaling. Nummer 2 en 3 (langere levertijd i.v.m. nog te drukken). Voor informatie over de actuele levertijd neem je contact op met Blooz Gallery. De verkoopprijs is incl. verzendkosten. Het wordt verzekerd en met track and trace code verzonden.

Elk exemplaar is voorzien van een uniek oplagenummer en is gesigneerd door de kunstenaar.

Wil je dit kunstwerk in het echt bekijken? Dat kan! Bij de kunstenaar in Nijmegen. Mail info@bloozgallery.nl voor een afspraak.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Photopolymer ets

Dit werk van de jonge kunstenaar Sjoerd Tegelaers, is gemaakt met een bijzondere techniek die in Nederland niet veel wordt toegepast, namelijk photopolymer ets. Photopolymer is een techniek die voornamelijk door grafisch ontwerpers en fotografen gebruikt wordt. Je kunt een afbeelding op een transparant papier maken en dit door middel van licht op een etsplaat met een lichtgevoelige laag zetten.

Sjoerd Tegelaers tekent en schildert eerst op een transparant papier. Deze tekening “brandt” hij vervolgens in een etsplaat waarna hij deze afdrukt. Deze techniek leerde hij tijdens van de docent Ramón J. Freire Santa Cruz van de printmaking afdeling van de kunstacademie van Cuenca (Spanje).

Over dit werk uit de serie ‘In search of the king’

Deze serie gaat over tegenstellingen; licht donker en goed en kwaad. Dat zie je ook in het werk terug. De werking van het licht heeft een belangrijke plek in de serie.

De serie brengt een verhaal rondom een ridder en zijn paard die symbool staan voor een zoektocht naar het licht. Het kan ook worden geïnterpreteerd als een zoektocht naar jezelf. Om het licht te bereiken komt de ridder voor absurde uitdagingen te staan, hij vaart met zijn peddels in het zand; een onmogelijke opdracht, hij zet door, ontmoet het kwaad, balanceert op het randje en komt tot contemplatie zoals in dit werk.

Dit werk is in een beperkte oplage van 10 gemaakt.

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry