Sara Donkers, untitled uit de serie ‘My High School’

 1,450,00

Sara Donkers, untitled. Uit de serie ‘My High School’  

Special edition oplage 5 op dibond €1450,-
130 x 60,1 cm, oplage 5, beschikbare oplage nummers: 1/5, 2/5, 3/5, foto op mat papier, verlijmd op dibond, inclusief ophangsysteem, dus direct op te hangen.

Fotoprint oplage 10 €310,-
90,8 x 42 cm. Op papier. Als u deze print wilt, geef dat aan bij opmerkingen in de bestelling. Op het bestelformulier verschijnt automatisch de prijs van de special edition, maar die passen we dan aan op de factuur.

De foto is voorzien van een uniek oplagenummer en gesigneerd door de kunstenaar.

Levering: Gemiddeld 15-20 werkdagen na ontvangst betaling,  de foto wordt bij bestelling eerst geprint bij fotolab. Dit werk kan bezorgd worden, is bij prijs inbegrepen. Ophalen bij kunstenares in Nijmegen kan ook. Bij je bestelling geef je aan of je het wilt laten bezorgen of zelf ophaalt, daarna neemt Blooz Gallery contact met je op om de levering af te stemmen.

 

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Blooz Gallery over deze foto van Sara Donkers
Voor deze fotoserie koos Sara als locatie haar oude middelbare school.

Deze serie is speels, ondeugend en sexy.

Verkennen van ontluikende vrouwelijkheid
Jonge meiden die hun vrouwelijkheid aan het verkennen zijn, binnen een voor hen bekend terrein (de middelbare school). De meisjes hebben een ondeugende sexy uitstraling. Deze serie foto’s kan een discussie oproepen over meisjes als lustobjecten. Maar hoe zou je deze serie kunnen interpreteren? In deze foto’s hebben vrouwen de controle, zoals in bijna alle beeldverhalen die Sara Donkers maakt.

Zelfbewust 
Deze foto’s hebben een zelfbewust karakter. De vrouwen in de beeldenverhalen van Sara Donkers hebben een sterke uitstraling ongeacht leeftijd, achtergrond, make-up of (geen) kleding.

Empowerment

Dat Sara Donkers talent heeft om onderscheidende portretten te maken is duidelijk. Zij kan als geen ander vrouwen filmisch en authentiek vastleggen op beeld.

Dit werk past binnen de thematiek waar Donkers zich mee bezig houdt; empowerment van vrouwen speelt in al haar werk de hoofdrol. Sara Donkers geeft de vrouw een podium waarin ze al haar kanten laat zien. De portretten zijn puur, rauw en tonen vrouwen met karakter. Niet het standaardbeeld dat je in de media van vrouwen te zien krijgt. Sara gaat verder dan dat. Zij wil foto’s maken waar de beschouwer niet omheen kan, je moet er wel naar kijken.

Sara Donkers over haar werk

“Van jongs af aan ben ik gefascineerd door beeld. Na een aantal jaar als psycholoog gewerkt te hebben, bracht mijn passie voor beeld mij op de fotoacademie te Amsterdam. Mijn interesse voor de mens bleef. Ik fotografeer graag krachtige persoonlijkheden met een rauw randje. De beelden tonen een verhaal van mensen die door het leven getekend zijn. Ze hebben een verhaal. De verhalen hebben een maatschappelijke relevantie.”

Sara Donkers is geselecteerd als New Dutch Photography talent 2015 en haar werk is opgenomen in de gelijknamige publicatie.

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry