Nic Opdam, Panoramic portrait

 1,750,00

Klik op de foto om hem in totaal te zien. De serie ‘Panoramic’ is beschikbaar in twee gesigneerde edities:

  1. Foto op fine art paper op dibond met ophangframe
    Oplage 5: 90 x 72 cm  €1750 (incl. verzenden) wanneer u deze editie wilt kunt u een opmerking maken in het bestelformulier.
    Levertijd 15-20 werkdagen na ontvangst van betaling. De foto is voorzien van het unieke oplagenummer en gesigneerd door de kunstenaar.
  2. Fotoprint op Hahnemühle fine art paper (losse print zonder lijst)
    oplage 15, formaat: 50 x 40 cm, €270 (incl. verzenden) Als je deze print wilt zet het bij de opmerking bij je bestelling.

Deze kunstfoto wordt bij bestelling geprint in een fotolab. Daarom is de levertijd wat langer dan bij andere werken die direct beschikbaar zijn. De levertijd is 15-20 werkdagen, na ontvangst van betaling.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Over de serie ‘Panoramic’ van Nic opdam

Nic Opdam heeft een hele bijzondere portretserie gemaakt: Panoramic. Nic Opdam: “Ik las ergens dat een verschil tussen een geschilderd  en gefotografeerd portret de tijd is. Een foto wordt in een moment genomen, met één klik van de camera. Een schilderij ontstaat gedurende een langere tijd, waarbij iemand
model zit die niet continu stil kan zitten. Gedurende de tijd verandert de expressie op iemands gezicht, de houding etc. Mijn portretten zitten tussen de twee werelden in. Met een speciale camera fotografeer ik iemand in delen, als een panoramafoto. De portretten bestaan uit 48 foto’s: 8 x 6 stuks. Iedere foto bevat een klein stukje van iemands gezicht. Dit proces duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.
Na afloop worden de losse beelden samengevoegd tot een geheel.
Tijdens dit proces kan iemand ook niet helemaal stil blijven zitten en verandert de uitdrukking op het gezicht een heel klein beetje. Dit verschil is, net als bij een schilderij, alleen maar te zien als je ergens gedurende het proces een enkele foto van het model zou maken.”

Blooz Gallery over deze fotoserie

Nic Opdam daagt zichzelf steeds uit als fotograaf. In zijn eerdere werk stond vaak architectuur centraal. Maar ook de rol van de mens op zijn omgeving, zoals in zijn serie ‘What is Dutch power’, waarin hij gebouwen en locaties fotografeert in Nederland waar de behoefte aan energie letterlijk de mens in de weg zit. Daarna ging hij zelf architectonische settingen nabouwen op miniatuursets in zijn studio en ging hij daarin ook de mens een plek te geven, zoals in de serie ‘One image a song’.

De afgelopen periode heeft Nic zich verder ontwikkelt in portretfotografie en komt hij nu met deze mooie portretten. De Panoramic portretten zijn dynamisch en intrigerend doordat de modellen hun expressie veranderen. Je ziet daardoor meer van de mens op de foto. Doordat ze langere tijd poseren is niet één uitdrukking aan te houden, maar worden het authentieke portretten. De mens wordt op deze manier heel puur weergegeven.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry