Nic Opdam, kunstfoto uit de serie ‘Doel’

 600,00

Kunstfoto van Nic Opdam, H 60 x B 75 cm, foto is direct geprint op aluminium-dibond, incl. ophangsysteem, oplage 5, oplage nr 1/5.

De foto is voorzien van het unieke oplagenummer en gesigneerd door de kunstenaar.

Je kunt het werk zelf ophalen op bij de kunstenaar in Malden (gratis) of laten bezorgen (de kunstenaar of de galerie komt het dan bij je brengen voor € 0,40 cent p/km (enkele reis). Bij je bestelling geef je je wens aan (bezorgen of ophalen), daarna neemt Blooz Gallery contact met je op om de levering af te stemmen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Blooz Gallery via het contactformulier.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie: Tag:

Beschrijving

Blooz Gallery over de dit kunstwerk

Doel: een verlaten dorp
Deze kunstfoto van Nic Opdam komt uit de serie ‘Doel’. Doel is een verlaten dorp gelegen in België. Het is bekend is geworden in de jaren ’60 vanwege de uitbreidingsplannen van de haven uit Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. En de komst van de kerncentrale heeft ook bijgedragen aan het vertrek van bewoners. In 1977 waren er zo’n 1300 bewoners in 2013 nog maar 28.

Schoonheid van verval
Veel fotograven vinden in dit dorp intrigerende beelden van het verval van het dorp. Nic Opdam werd ook getriggerd door dit dorp. Anders dan de meeste fotograven legt hij niet alleen het verval vast, maar ook de schoonheid ervan. Bijvoorbeeld de foto van het hoekgebouw. Daar zie je weer nieuw leven en schoonheid ontstaan door de tekeningen op de dichtgespijkerde ramen. Hij reisde af naar Doel om op diverse plekken vaak uren bezig te zijn om de juiste compositie voor één foto te creëren.

Leven in Doel
In deze fotoserie zie je dat het leven in deze verlaten stad op sommige plekken gewoon doorgaat. Zoals vlakbij de kerncentrale waar de wieken van de molen nog fier draaien in de wind. Nic Opdam heeft een talent voor het vinden van de juiste compositie in landschaps/ architectuurfotografie. Kijk eens naar de dagjesmensen op de foto met de kerncentrale. Die zijn prachtig vastgelegd met hun hoofd vlak boven het asfalt uit. Of de foto met de garages waar een lantaarnpaal het beeld compleet doorsnijd. Er ontstaat daardoor een bijzondere vlakverdeling, zorgvuldig in gecomponeerd door de fotograaf.

De fotoserie bevat nog veel meer boeiende beelden, op dit moment zijn er drie foto’s opgenomen in Blooz Gallery.

 

 

 

 

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry