Lydia Duijmelinck, Bamboo Memoires IV

 240,00

Lydia Duijmelinck, Bamboo Memoires IV, 29,7 cm x 21 cm, tekening van inkt op papier, 2020, prijs is incl. verzendkosten (zonder lijst).

Maak een afspraak om dit werk in het echt te bekijken via de knop stel een vraag.

 

 

Kunstwerk is beschikbaar.

Beschrijving

Lydia Duijmelinck over dit werk:

“Met regelmaat denk ik terug aan de bijzondere reis naar China. Zoveel inspiratie opgedaan en zoveel prachtige indrukken gehad van de cultuur maar ook zeker de natuur. Voornamelijk bamboe in het bijzonder fascineerde me mateloos. Bamboe is sterk maar buigzaam en staat voor praktische levenswijsheid. Met mijn werk probeer ik daadkrachtig maar kwetsbaar het papier af te tasten, met dezelfde eigenschappen als bamboe heeft. Deze inkttekeningen zijn mijn ode aan China en mijn herinneringen aan een bijzondere leerzame tijd.”

English:

Young talent Lydia Duijmelinck (1993) graduated from the HKU Fine Art and Design Academy in 2018.

Oriental Aesthetic
Lydia Duijmelinck intends to make the intuitive and spiritual world – that are naturally present for her – visible to the spectator. Labour- intensive ceramics as well as graphic art bring her in a meditative state of mind, leading to an oriental aesthetic that has been influenced by traditional oriental art and oriental philosophy.

Bekijk al haar werk

Over de kunstenares

Lydia Duijmelinck is een opkomend jong talent geboren in 1993 en afgestudeerd aan de HKU afdeling Fine art in 2018. Haar werk is geïnspireerd door Oosterse cultuur en filosofie. Met name Chinese kunst en cultuur interesseert haar. Daarom maakt ze in 2019 een kunstreis door China waar ze geïnspireerd werd door Chinese kunstenaars. ​Lydia beoogt de intuïtieve en spirituele wereld zichtbaar te maken aan de beschouwer. Zowel arbeidsintensieve keramische als grafische werken brengen haar in een meditatieve staat van zijn, die terug te voeren is op een Oosterse esthetiek die beïnvloed is door traditionele Oosterse kunst en filosofie.  In 2019 werd ze uitgenodigd door het radioprogramma Opium, om in het Opium kunstatelier een aantal dagen werk te maken, bekijk en beluister hier het radioitem over haar werkperiode daar. Cv en biografie

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry

Andere suggesties…