Louise te Poele, Hallucinations

 1,500,00

  • Techniek stilleven fotografie op dibond achter helder acryl
  • Formaat 50 x 75 cm, prijs €1500
  • Groot formaat 100 x 150 cm, prijs €3800
  • Oplagenummer 2/5 (klein formaat) 2/5 (groot formaat)
  • Jaartal 2018
  • Dit werk is gesigneerd
  • Direct klaar om op te hangen
  • Klik op de foto voor de volledige afbeelding
  • In het echt bekijken? Je kunt een bezoek brengen aan de kunstenaar in Arnhem. De meeste werken zijn op klein formaat te zien, sommige ook in het groot (informeer voor een atelierbezoek). Je kunt hierdoor wel een goede indruk krijgen van hoe het eruit ziet (materiaal en formaat).
  • Hulp nodig? Ik geef je graag tips voor kunst in jouw huis. Je kunt me vrijblijvend een foto te sturen van de ruimte waar je aan denkt en dan kijk ik online met je mee.

Hulp nodig?

STEL GERUST JE VRAAG

 • Levering Dit werk wordt gedrukt na ontvangst van betaling, duurt gemiddeld 14 werkdagen.
 • Prijs is incl. bezorgkosten in NL (uitgezonderd Waddeneilanden), het wordt thuisbezorgd indien gewenst.

Zet bij je bestelling het gewenste formaat in de opmerking, dan komt het voor elkaar!

 

Kunstwerk is beschikbaar.

Beschrijving

Louise te Poele

Louise te Poele staat bekend om haar stillevens die doen denken aan de banketstillevens van oude meester schilders. Daar haalt ze inspiratie uit. Haar atelier /studio is een verzameling van folie, plastic, etenswaren, opgezette dieren en gevonden voorwerpen. Deze krijgen een plek in haar zorgvuldig gecomponeerde stillevens. Vaak verwijzen de objecten in haar stillevens naar kunstwerken uit de kunstgeschiedenis en herinneringen uit haar eigen leven wat het ook eigentijds maakt.

Net schilderijen
“Het zijn net schilderijen” zeggen veel mensen over haar werk. De referentie naar schilderkunst is duidelijk aanwezig. Niet alleen door het onderwerp (stillevens), maar ook door de digitale bewerking van elke foto. Louise schildert als het ware met een digitale pen delen van de foto over. Haar achtergrond in schilder- en tekenkunst is hierin terug te zien, net als in haar fijne gevoel voor contrasten en de rol die lichtval speelt in haar foto’s.

Over dit werk
Kan jij ook niet wachten op de zomer? Dit werk doet ook denken aan een stilleven van een oude meester, maar dan in een hedendaags jasje gegoten door de kunstenares. Haar gevoel voor contrasten en schaduwwerking komt goed naar voren in dit werk en daardoor zie je haar achtergrond in tekenen en schilderen terug. Alleen gebruikt ze geen kwast maar een digitale pen.

“Internationaal kunsttalent Louise te Poele 1984 exposeert wereldwijd van Hong Kong tot Frankrijk, Duitsland en Amsterdam.”
Bedrijven en musea nemen haar werk op in hun collecties. Deze fotografe heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als kunstenaar. Ze wordt zowel voor haar vrije werk als fotowerk in opdracht veel gevraagd. Ze is enorm veelzijdig, kunstfotografie is haar vertrekpunt, sinds een aantal jaren heeft ze daar performance art aan toegevoegd. Sinds kort maakt ze ook grote installaties voor de openbare ruimte. Haar werkwijze is daarin vergelijkbaar met stilleven fotografie, eenvoudig gezegd componeert ze een fotografisch stilleven, maar dan in de openbare ruimte op grote schaal. Het zijn vaak tijdelijke installaties zoals voor de IJsselbiennale in 2021.

Meer werken van Louise te Poele

Bekijk hier alle werken van deze kunstenares.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry

Andere suggesties…