Nic Opdam, kunstfoto uit de serie ‘Station Luik’

 600,00

Kunstfoto van Nic Opdam, B 90 x H 60 cm, print verlijmd op dibond achter mat acrylaatglas, oplage 5, oplage nr 1/5.

De foto is voorzien van het unieke oplagenummer en gesigneerd door de kunstenaar.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
Nominee New Dutch Photography Talent Nic Opdam is in 2013 genomineerd voor de New Dutch Photography Talent van Gup magazine. Deze fotograaf is een echte meester in het uitkienen van prachtige composities waarin figuratie en abstractie elkaar ontmoeten. Naast specialisaties in architectuur- en documentaire fotografie ontwikkelde hij zich ook tot een unieke portretfotograaf. Het is zijn passie om verhalen te vertellen met intrigerende beelden en is hij een echte techneut. Hij bouwde al verschillende camera's zelf om zo het unieke beeld te kunnen creëren van hij voor ogen heeft. Lees meer op zijn biografiepagina.

Beschrijving

Over deze kunstfoto

Wat Nic Opdam meteen opviel, naast de opvallende vormen van het stationsgebouw, was de lichtheid van zowel de ruimte als de beton- en staalconstructie. Hij besloot die twee te combineren en heeft er een zogenaamde High Key fotoserie gemaakt.

High Key foto, wat is dat?

In een High Key foto wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van licht (natuurlijk en kunstmatig) en witte tinten die al aanwezig zijn in het te fotograferen object. Het stationsgebouw heeft van zichzelf lichte tinten. Opdam heeft het gebouw gefotografeerd toen de lucht wit was. Er is nauwelijks schaduwvorming zichtbaar, dat is kenmerkend voor High Key fotografie. Het beeld op de foto lijkt daardoor eerder op een abstract schilderij dan dat het nog als gebouw herkenbaar is.

Het fotograferen tegen een witte lucht kenmerkt zijn fotografiestijl. Steeds vaker gebruikt hij een witte lucht als achtergrond om de details zo goed mogelijk zichtbaar te maken. De focus komt daardoor te liggen op structuur en beeldelementen. Ook ontdoet hij op deze manier de foto van 3d suggestie, hij wil de foto vaak zo plat (2d) mogelijk maken om een vervreemdend beeld te maken.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry