Nic Opdam, kunstfoto uit de serie Flipside, z.t.

 1,300,00

Foto door Nic Opdam, z.t. (autogarage) uit de serie Flipside formaat 125 x 100 cm, print verlijmd op dibond echter mat acrylaatglas, oplage 2

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
Nominee New Dutch Photography Talent Nic Opdam is in 2013 genomineerd voor de New Dutch Photography Talent van Gup magazine. Deze fotograaf is een echte meester in het uitkienen van prachtige composities waarin figuratie en abstractie elkaar ontmoeten. Naast specialisaties in architectuur- en documentaire fotografie ontwikkelde hij zich ook tot een unieke portretfotograaf. Het is zijn passie om verhalen te vertellen met intrigerende beelden en is hij een echte techneut. Hij bouwde al verschillende camera's zelf om zo het unieke beeld te kunnen creëren van hij voor ogen heeft. Lees meer op zijn biografiepagina.

Beschrijving

Blooz Gallery: “Abstractie en figuratie in één foto. Nic Opdam weet hier een prachtig -en door de regenplas tijdelijk- lijnenspel vast te leggen!”

Over dit kunstwerk

Een voormalige autogarage in Nijmegen gefotografeerd door Nic Opdam. Op het eerste oog een open ruimte met metalen spanten en muren die beschilderd zijn met graffiti.

Door de reflectie van de regenplassen en de verzadigde kleuren kreeg het geheel een extra dimensie. De omstandigheden en compositiekeuze maken het beeld uniek. De kunstfoto is gemaakt met de “ugly bastard”, zo noemt Nic Opdam zijn zelfgebouwde panorama camera. Dit resulteert in een beeld van 180 Megapixel, waardoor het beeld een grote mate van detaillering heeft.

Flipside is een serie die gaat over de B-kant van een stad. De plekken waar je normaal gesproken niet zo snel bij stil staat, omdat ze vervallen zijn of hun functie verloren hebben.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry