Jan Bilitewski, z.t.

 1,500,00

Jan Bilitewski, z.t. 81 x 160 cm, bitumen en pastelkrijt op doek € 1.500,- (btw n.v.t.). Doek bevestigt als kalligrafische rol (aan twee stokken). Direct op te hangen.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
Winner young talent awards: HeArtFund and Young Blood Award Jan Bilitewski is een ambitieuze jonge kunstenaar. In 2014 is hij afgestudeerd aan de AKI Enschede. Tegenwoordig woont en werkt hij vanuit Leipzich. Met de schilderijen van zijn eindexamen won hij de Young Blood Award en het Heartfund 2014 – 2015. Hij houdt zich in zijn werk o.a. bezig met de vraag hoe kunst communiceert. In één van zijn series heeft hij zich verdiept in religie daaruit is een hele serie Maria schilderijen voortgekomen. Lees meer op zijn biografiepagina.

Beschrijving

Jan Bilitewski over zijn werk
“Ik houd me bezig met de vraag wat communicatie in schilderkunst betekent en wat het doel daarvan is. Als je met anderen wilt communiceren moet je dezelfde taal spreken. Zo gebruik ik in mijn schilderijen een religieuze basis. Die gebruik ik voor mijn verdere (schilder)onderzoek. Religie is een grondsteen van de Westerse cultuur en dat schept een vertrouwen tussen mij, het schilderij en de beschouwer. Zo kunnen we in gesprek gaan over verschillende visies die onze individualiteit bepalen en ons een gevoel van aanwezigheid in tijd en ruimte geven.”

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry