Jan Bilitewski, Demographic uit de Google serie

 1,300,00

Jan Bilitewski, Demographic, 110 x 80 cm, acrylverf en olieverf op opgespannen doek, verkoopprijs €1.300,- (btw n.v.t.)

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
Winner young talent awards: HeArtFund and Young Blood Award Jan Bilitewski is een ambitieuze jonge kunstenaar. In 2014 is hij afgestudeerd aan de AKI Enschede. Tegenwoordig woont en werkt hij vanuit Leipzich. Met de schilderijen van zijn eindexamen won hij de Young Blood Award en het Heartfund 2014 – 2015. Hij houdt zich in zijn werk o.a. bezig met de vraag hoe kunst communiceert. In één van zijn series heeft hij zich verdiept in religie daaruit is een hele serie Maria schilderijen voortgekomen. Lees meer op zijn biografiepagina.

Beschrijving

Jan Blilitewski over zijn werk
“Ik houd me bezig met de vraag wat communicatie in schilderkunst betekent en wat het doel daarvan is. Als je met anderen wilt communiceren moet je dezelfde taal spreken. Zo gebruik ik in mijn schilderijen een religieuze basis. Die gebruik ik voor mijn verdere (schilder)onderzoek. Religie is een grondsteen van de Westerse cultuur en dat schept een vertrouwen tussen mij, het schilderij en de beschouwer. Zo kunnen we in gesprek gaan over verschillende visies die onze individualiteit bepalen en ons een gevoel van aanwezigheid in tijd en ruimte geven.”

De Google serie
Het werk Demographic komt uit de Google serie. Hij onderzocht de afbeeldingen van heiligen die hij vond via google search. Deze afbeeldingen fotografeerde hij met een oude mobiele telefoon. Wat er dan nog overbleef van het heilige beeld ging hij op een kalligrafische manier schilderen. De witte achtergrond refereert aan een wakker gevoel, wat overeenkomt met de achtergrond die wij van beeldschermen gewend zijn.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry