Iris Helene Jansen, Down the rabbithole, Gereserveerd

 1,270,00

Iris Helene Jansen, Down the rabbithole, 150 x 200 cm, Oost-Indische inkt, houtskool en Syberisch krijt op papier

Dit werk heeft een levertijd van 10 werkdagen na ontvangst van uw betaling. U kunt dit werk ophalen in Enschede, of u kunt het laten bezorgen.  Prijs is incl. verzenden.

Wilt u dit werk in het echt zien? Dat kan! Informeer bij Blooz Gallery voor een afspraak via de knop stel een vraag.

 

 

Kunstwerk is reeds verkocht.

Beschrijving

Blooz Gallery over dit werk

In haar unieke stijl heeft Iris deze mooie konijnen geschilderd op groot formaat. Je ziet ze vanaf de bovenkant op hun rug. Iris Helene Jansen schildert met plezier dieren. Ze is gefascineerd door hun vorm, vacht, bewegingen en innerlijk. Ze weet de schoonheid, kwetsbaarheid en het karakter van dieren te schilderen als geen ander. Ze gebruikte voor dit werk natuurlijke materialen: houtskool, thee, inkt, pastelkrijt en grafietstift op papier. Iris Helene Jansen (1989) is in 2013 afgestudeerd aan de Artez AKI te Enschede en sindsdien een veelgevraagd kunstenaar. Ze exposeerde op diverse plekken als de beurs van Berlage in Amsterdam, Rijksmuseum Twente, Derde Wal Nijmegen, This Art fair Amsterdam en meer.

Iris Helene Jansen over haar werk

“Ik maak grote en krachtige tekeningen van dieren op papier. De belangrijkste reden die mij aanzet tot tekenen is mijn aantrekking tot vorm. Met name de vormen die ik tegenkom in de dierenwereld. Omdat vormen en kleuren vele functies hebben is er een enorme diversiteit van vormen in de dierenwereld. Iedere diervorm heeft een bedoeling en ieder dier is prachtig aangepast aan zijn omgeving. Dit gegeven blijft mij voortdurend verwonderen en inspireren.”

Natuurlijke materialen

De natuurlijke onderwerpen in mijn tekeningen komen tot stand d.m.v. natuurlijke materialen; thee, Oost-Indische inkt en houtskool. De vormen en texturen die tijdens het opdrogen ontstaan zijn aspecten in het werk die men niet kan bedenken. Deze spontaniteit speelt een belangrijke rol in mijn werk, naast de directheid van de lijn, vorm en contrast.

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry