Nic Opdam, kunstfoto z.t. (seinhuisje) uit de serie Flipside

 1,300,00

Nic Opdam, kunstfoto, z.t. (seinhuisje) uit de serie Flipside, B 125 x H 100 cm , print verlijmd op dibond achter mat acrylaatglas, oplage 2, oplage nummer 1/2.

Foto is gesigneerd door de kunstenaar en voorzien van het unieke oplage nummer.

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:
Kunstenaar:
Nominee New Dutch Photography Talent Nic Opdam is in 2013 genomineerd voor de New Dutch Photography Talent van Gup magazine. Deze fotograaf is een echte meester in het uitkienen van prachtige composities waarin figuratie en abstractie elkaar ontmoeten. Naast specialisaties in architectuur- en documentaire fotografie ontwikkelde hij zich ook tot een unieke portretfotograaf. Het is zijn passie om verhalen te vertellen met intrigerende beelden en is hij een echte techneut. Hij bouwde al verschillende camera's zelf om zo het unieke beeld te kunnen creëren van hij voor ogen heeft. Lees meer op zijn biografiepagina.

Beschrijving

Over dit kunstwerk

Het seinhuisje is een gebouw gelegen aan het spoor in Nijmegen. In essentie is het een lelijk object geworden doordat het vervallen is. Volgens de fotograaf Nic Opdam verbergt het schoonheid als je er op de goede manier naar kijkt. Door de compositie waarbij alle beeldelementen zorgvuldig zijn geplaatst en het standpunt van de camera dat het beeld bijna ontdoet van alle 3D suggestie, ontstaat een vreemd soort schoonheid.
De beelden zijn gemaakt met een door hemzelf samengestelde panorama camera. De foto heeft een grote mate van detaillering wat kenmerkend is voor het meeste werk van deze fotograaf.

Flipside is een serie die gaat over de B-kant van een stad. De plekken waar je normaal gesproken niet zo snel bij stil staat, omdat ze vervallen zijn of hun functie verloren hebben.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry