Dewi Hoppe, Meisje met de paardenbek

 930,00

Dewi Hoppe, Meisje met de paardenbek, olieverf op linnen, 50 x 60 cm, 2016, online te bestellen bij Blooz Gallery.

Dit werk is leverbaar binnen 10 werkdagen na ontvangst van betaling.

Mocht je interesse hebben en het eerst in het echt willen zien, dat kan! Mail voor een afspraak naar info@bloozgallery.nl

Wil je dit werk kopen klik dan op bestellen en geef daarin ook aan of je het werk wilt ophalen (in Apeldoorn) of wilt laten bezorgen (tegen betaling van een km vergoeding, die wordt gespecificeerd in de factuur).

Kunstwerk is beschikbaar.

Categorie:

Beschrijving

Dewi Hoppe

Dewi Hoppe is een jonge veelzijdige kunstenaar.

Hoewel hij allerlei onderwerpen (van traditionele landschappen tot commercie) heeft geschilderd in zijn expressieve werk, focust hij zich de laatste tijd op portretkunst.

Iconen uit de kunstgeschiedenis en tekenfilmhelden

In zijn schilderijen komt een aantal elementen steeds terug. Zo gebruikt hij vaak beelden uit de kunstgeschiedenis en populaire beeldcultuur als inspiratie voor zijn werk door ze te vermengen en er een nieuwe betekenis aan te geven. Zo ook in dit werk “Meisje met Paardebek”. Hierin combineert hij het werk van Vermeer (Meisje met de parel1665-1667 ) en Picasso (Guernica, 1937) en voegt zijn interpretatie toe. Dit beroemde werk van picasso en Vermeer speelt in meerdere weren van Dewi Hoppe een rol. Zijn beelden zijn eclectisch en vaak een tikje absurd, met humor en gelaagdheid in de thematiek. Iconische vaak speelse portretten waarin heiligen, mythische figuren, beelden uit de kunstgeschiedenis samensmelten met absurde en populaire beeldcultuur. Schilderijen waarin beroemdheden, filmhelden en tekenfilmfiguren een net zo belangrijke rol spelen als de iconische figuren uit de verheven beeldcultuur.

Naast schilderen als medium voegt hij ook nieuwe media toe aan zijn werk, zo heeft hij al een aantal van zijn schilderijen in computeranimaties verwerkt.

Een kunstenaar van de nieuwe generatie.

Museaal werk, door de zeggingskracht, techniek en veelzijdigheid. Een opkomende kunstenaar met ambitie. Zijn werk is te zien (geweest) in Rijksmuseum Twenthe, Museum Coda in Apeldoorn, Witteveen Visual Art Centre, Amsterdam, Galerie Bart in  Nijmegen en Amsterdam etc.

 

 

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry