New Artist: Stef Fridael

Met trost presenteren wij het werk van Stef Fridael!

 

Blooz Gallery ging op bezoek in zijn atelier in Eindhoven en was zeer verrast door het werk van Stef Fridael.  Het eerste werk is vanaf nu online  te zien bij Blooz Gallery. Binnenkort volgen er meer dus houd de site in de gaten! Graag stellen we hem aan je voor:

Stef Fridael is een Nederlands beeldend kunstenaar, geboren in Indonesië. Hij woont en werkt in Eindhoven. Zijn kunst en ambitie brachten hem al in Japan, Duitsland, Groot Brittannië en de Oekraïne en komend jaar staan er weer mooie exposities op de planning.

Blooz Gallery viel voor zijn schilderijen die op het eerste oog zeer esthetisch zijn, maar die tegelijk veel vragen oproepen, je tot denken aanzetten en een toonbeeld zijn van vakmanschap. Elk schilderij vertelt een verhaal dat je bij blijft.

De oerinstincten van de mens staan centraal in het werk van Fridael.
Angst, lust, moed worden vertaalt naar een surrealistische werkelijkheid gevoed door tv, digitale media en de levenservaring van Fridael zelf. Fridael is al zijn hele leven met kunst bezig in de jaren ’70 volgde hij een grafische studie en werkte hij als grafisch kunstenaar, daarna heeft hij jaren voor defensie gewerkt en daardoor veel van de wereld gezien. Kunst en dan met name de schilderkunst bleef hem altijd boeien en daarom besloot dit fulltime op te pakken en deed een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Antwerpen en ontwikkelde hij zich tot een begenadigd schilder die met vakmanschap humor en wereldwijde visie prachtige schilderijen weet te creëren.

Bekijk het werk van Stef Fridael

 

Stef Fridael atelierbezoek door Blooz Gallery

Stef Fridael, Visiting neighbours, olieverf op doek