New artist: Louise te Poele

Louise te Poele

04_White_Delphinium_Louise_te_PoeleMet trots presenteert Blooz Gallery binnenkort de magnifieke foto’s van Louise te Poele!

Jackelien “Haar stillevens zijn te gek, ik ken niemand die dit zo doet. Zij combineert beelden van oude meesterwerken met augmented reality in haar foto’s. Je scant de foto in met je telefoon en deze komt tot leven met augmented reality. Dit levert prachtige geënsceneerde beelden op waar je zo in wegdroomt.”

Net schilderijen

In haar studio verzamelt de fotografe allerlei materialen, bloemen, etenswaren, opgezette dieren, net zoals de meesterkunstenaars dat vroeger deden voor het maken van de compositie van hun banketstillevens. Louise voegt eigentijdse objecten toe, die vaak weer verwijzen naar herinneringen uit haar eigen leven. Plastic, folie, vaasjes, theedoek etc. Vervolgens fotografeert ze haar perfecte compositie en daarna schildert ze deze digitaal over op de computer. In haar foto’s zie je haar schilder/ tekenachtergrond door de contrasten en de werking van het licht.

 

Exposeren in Frankrijk, Duitsland en Hong Kong

“Ik ken haar werk al van haar eindexamenexpositie in 2008 bij Artez in Arnhem. Van haar kocht ik mijn eerste echte kunstwerken, ik heb nog elke dag plezier van deze foto’s! Toen was ze nog niet bekend, maar inmiddels heeft ze solo-exposities in musea, is ze regelmatig in de media en ze heeft geëxposeerd in Duitsland, Frankrijk, Miami en Hong Kong. Louise werd niet alleen door mij gespot, het viel iedereen op hoe bijzonder haar talent is. Haar werk is direct door verschillende mensen aangekocht. Inmiddels hebben het Museum voor Moderne Kunst Arnhem en verschillende grote bedrijven haar werk aangekocht voor hun collectie.”

 

Barbapapa bij Blooz Gallery

“Samen met Louise heb ik een speciale selectie voor Blooz Gallery gemaakt. Je kunt binnenkort een paar mooie stillevens verwachten met augmented reality en heel nieuw werk! De fotografe is een serie abstracter werk aan het maken die ik ook heel tof vind. Bijvoorbeeld deze foto ‘Sister Barbapapa’ kan je vanaf augustus Blooz Gallery online kopen. De foto verschijnt in een exclusieve oplage van 5 foto’s.

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor ons blog. Zo zie je direct wanneer dit nieuwe werk online staat bij Blooz Gallery. Of volg ons op Instagram of Facebook.