New artist: Chantal Linssen

Chantal Linssen, Untitled, 2018Chantal Linssen is een nieuw talent bij Blooz Gallery
Jackelien Top: Ik ben zeer verheugd dat ik kan aankondigen dat Chantal Linssen haar werk online gaat exposeren bij Blooz Gallery! Ze studeerde in 2019 af aan de HKU. Ze heeft onder meer een prachtige serie met stadse taferelen geschilderd met de titel ‘Urban Solitude’.

Chantal Linssen over haar eigen werk: “Ik vind het fascinerend hoe een mens zich in de alledaagse drukte kan afsluiten van de buitenwereld. In zichzelf gekeerd, afdwalend in gedachten, starend in het niets.
In mijn serie ‘Urban Solitude’ toon ik momentopnames uit het hedendaagse leven. Door deze te vergroten onderzoek ik hoe het individu zich verhoudt tot de massa, de alledaagse drukte en de prikkels die daarbij horen.
Het proces van fragmenteren en spelen met kleur en formaat resulteert in beelden waarin vluchtigheid, verstilling en desolatie samenkomen.”

Blooz Gallery over Chantal Linssen
Jackelien Top: “Ik zag het werk van Chantal voor het eerst tijdens haar afstudeerexpositie op de HKU. Haar schilderijen vielen direct op!  Met name haar techniek, opvallende eigen kleurenpalet en het onderwerp.

De serie ‘Urban Solitude’ laat je even stilstaan en wegdromen. Elementen uit een stedelijke omgeving zijn prachtig geïsoleerd verbeeld door Chantal. Zo zie je bijvoorbeeld mensen die gefocust bezig zijn op hun telefoon of ze gaan op in muziek. Chantal laat ons kijken naar elementen van schoonheid in de stad. Ze laat je even wegdromen door te kijken naar de spiegeling van stadslichten in een gracht. Maar ook momenten van eenzaamheid legt ze vast te midden van een bruisende stad.

Dit werk heeft diepgang, speelsheid en is authentiek.”

Het eerste werk staat nu online in op www.bloozgallery.nl. Er komen binnenkort nog meer werken bij. Dus check het op de site of volg onze updates op InstagramBekijk het werk van Chantal Linssen