Kunst selecteren bij Dewi Hoppe (binnenkort bij Blooz Gallery!)

Vanmiddag was ik bij Dewi Hoppe in Apeldoorn op bezoek om schilderijen te bekijken. Wauw wat een indrukwekkend werk!

Sylvester Stallone in aquarel met pastel
Dewi Hoppe, bij BLooz GalleryDewi heeft een selectie gemaakt van portretten, de laatste tijd ligt daar zijn focus. Dat gaat van rustige gebalanceerde portretten in aquarel, tot expressieve absurde portretten van olieverf en pastelkrijt op doek. Qua sfeer en stijl lopen de schilderijen uiteen van een geestige popart-achtige Sylvester Stallone tot een heftige surrealistische clown.

Pats Boem; knallende kunst
Dewi Hoppe is in juli 2014 afgestudeerd aan de kunstacademie AKI Enschede. Ik ontmoette hem daar op zijn eindexamenexpositie en werd eigenlijk een beetje stil van zijn werk. Het knalt, pats boem! Het heeft aantrekkingskracht en stoot ook af, het is expressief en veelomvattend. Zijn werk heeft van veel stijlen wat weg, maar is toch moeilijk in een (kunst)hokje te plaatsen en dat vind ik wel fijn eraan.

Dewi heeft sinds zijn afstuderen al aan diverse exposities deelgenomen en zijn werk is opgemerkt door o.a. het kunstvakblad Metropolis M. En hij heeft niet stilgezeten, maar al weer mooie nieuwe werken gemaakt. Waarvan een aantal zeer binnenkort bij Blooz Gallery te zien is!

*Dewi Hoppe, Portret 8 (Sylvester Stallone), 46 x 65,5, aquarel, acryl en pastelkrijt op papier, 2014.