Dewi Hoppe, untitled (Post-apocalyptic gangster)Galerie nieuwe stijl: online galerie met  pop-up expo’s

Blooz Gallery is een jonge ambitieuze galerie die via nieuwe wegen kunstenaars een podium biedt met een online galerie en pop-up expo’s op diverse locaties.

Wat vind je bij Blooz Gallery?

  • Zorgvuldige selectie van hedendaagse professionele kunst
  • Veelbelovende vaak pas afgestudeerde kunstenaars
  • Regelmatig nieuwe kunst; tijdelijk online te koop
  • Fotografie, schilderijen, etsen, tekeningen en meer
  • Kunst tussen de €150,- en €4.500-
  • Kunstadvies voor thuis? We helpen je graag!

Bekijk alle kunst

Hoe selecteert Blooz Gallery kunst?
Blooz Gallery heeft een focus op nieuw talent. Elk jaar bezoeken we de eindexamenexposities van kunstacademies om nieuw talent te ontdekken. En via kunstenaars en expositiebezoeken kom we ook in aanraking met nieuwe kunst.

Ambitieuze kunstenaars
Ten eerste selecteren we werk omdat het mooi is en inhoudelijk interessant. Verder kijken we ook naar de kunstenaar, is hij of zij ambitieus met zijn vak bezig?

We zijn nog op zoek naar nieuwe talenten
Ben jij een kunstenaar die minder dan 5 jaar geleden is afgestudeerd? En lijkt het leuk om online je werk bij Blooz Gallery te presenteren? Stuur me dan een mailtje bij voorkeur met een link naar je site of instagram. Wie weet wordt je geselecteerd voor de galerie.*Alleen beroepskunstenaars die bij de KVK zijn ingeschreven komen in aanmerking.

Kleine selectie
We selecteren heel zorgvuldig en hebben bewust een kleine selectie kunstenaars. Wel komt er regelmatig nieuw werk bij en elk jaar rondom de eindexamententoonstellingen selecteren we nieuwe talenten.

Online kunst kopen: Kan dat?
Sommige mensen vragen zich af, kan dat wel kunst online kopen? Ja!
Waarom? Omdat we kunst kopen toegankelijk maken. In deze webgalerie zoek je kunstwerk uit. Je bekijkt de foto’s en je kunt thuis gelijk even meten of het past. Natuurlijk kan je alle kunstwerken (behalve een aantal foto’s) ook in het echt zien voordat je het koopt, maak daarvoor een afspraak met Blooz Gallery. Het kunstwerk heb je meestal snel in huis, want je hoeft niet te wachten tot een expositieperiode voorbij is. De meeste werken kan je na betaling direct komen ophalen op afspraak. Of we bezorgen het zo snel mogelijk bij je thuis. En is het toch niet helemaal wat je verwacht had, geen probleem binnen 14 dagen mag je een kunstwerk retourneren.

Blog
Met het blog wil Blooz Gallery hedendaagse kunst toegankelijk maken door te schrijven over kunst waar wij enthousiast van worden. Wil je direct op de hoogte zijn van nieuwe kunst en blogartikelen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Jackelien Top, eigenaar Blooz GalleryPop-up expo’s
We organiseren exposities op verschillende locaties: Pop-up expo’s. We willen hedendaagse kunst (dichter)bij een breed publiek brengen. Weet je een goede locatie voor een pop-up expo? We staan open voor samenwerkingspartners.

Top Kunstbureau
Blooz Gallery is onderdeel van de onderneming Top Kunstbureau waarvan Jackelien Top eigenaar is. Top Kunstbureau initieert en leidt kunstprojecten en biedt advies bij de zakelijke kant van kunst.

Over mij

In 2014 ben ik begonnen met Blooz Gallery & Top Kunstbureau vanuit een passie voor hedendaagse kunst.

Vanuit Top Kunstbureau werk ik als curator, projectleider, adviseur en auteur. Ik werk in opdracht als conservator en adviseur bij de bedrijfscollecties van Delta Lloyd / NN. Ik schrijf over kunst voor Palet Magazine en adviseer kunstenaars op zakelijk en artistiek vlak.

Voorheen werkte ik o.a. bij galerie Espace Enny en galerie Majke Husstege. In Groningen heb ik gestudeerd aan de opleiding Kunsten Cultuur en Media in de richting kunst, beleid en management aan de Rijksuniversiteit Groningen.