Dewi Hoppe, untitled (Post-apocalyptic gangster)Galerie nieuwe stijl: online galerie met  pop-up expo’s

Blooz Gallery is een jonge ambitieuze galerie die via nieuwe wegen kunstenaars een podium biedt met een online galerie en pop-up expo’s op diverse locaties.

Wat vind je bij Blooz Gallery?

  • Zorgvuldige selectie van hedendaagse professionele kunst
  • Veelbelovende vaak pas afgestudeerde kunstenaars
  • Regelmatig vers werk; tijdelijk online te koop
  • Fotografie, schilderijen, etsen, tekeningen en meer
  • Kunst tussen de €100,- en €5.000,-
  • Kunstadvies voor thuis? We helpen je graag!

Bekijk alle kunst

Hoe selecteert Blooz Gallery kunst?
Blooz Gallery heeft een focus op nieuw talent. Elk jaar bezoeken we de eindexamenexposities van kunstacademies om nieuw talent te ontdekken. En via kunstenaars en expositiebezoeken kom we ook in aanraking met nieuwe kunst.

Alleen werken waar Blooz Gallery verliefd op is, worden geselecteerd.

Ambitieuze kunstenaars
Ten eerste selecteren we werk omdat het mooi is en inhoudelijk interessant. Verder kijken we ook naar de kunstenaar, is hij of zij ambitieus met zijn vak bezig? Bij jonge kunstenaars letten we erop of ze een herkenbare eigen stijl hebben. Zijn er exposities, nominaties, prijzen of publicaties verbonden aan hun werk en zo ja welke? En bij ervaren kunstenaars kijken we naar welke ontwikkelingen er te zien zijn in het werk (inhoudelijk en/of in beeldtaal)?

Kleine selectie
We selecteren heel zorgvuldig en hebben bewust een kleine selectie kunstenaars. Wel komt er regelmatig nieuw werk bij en elk jaar rondom de eindexamententoonstellingen selecteren we nieuwe talenten.

Online kunst kopen: Kan dat?
Sommige mensen vragen zich af, kan dat wel kunst online kopen? Ja, wij denken van wel!
Waarom? Omdat we kunst kopen toegankelijk maken. In deze webgalerie zoek je kunstwerk uit. Je bekijkt de kleuren en het formaat én je kunt thuis gelijk even nameten of het past. En natuurlijk kan je alle kunstwerken (behalve een aantal foto’s) ook in het echt zien voordat je het koopt, maak daarvoor een afspraak met Blooz Gallery. Het kunstwerk heb je meestal snel in huis, want je hoeft niet te wachten tot een expositieperiode voorbij is. De meeste werken kan je na betaling direct komen ophalen op afspraak. Of we bezorgen het zo snel mogelijk bij je thuis.

Blog
Met het blog wil Blooz Gallery hedendaagse kunst toegankelijk maken door te schrijven over kunst waar wij enthousiast van worden. Wil je direct op de hoogte zijn van alle nieuwe kunst in de galerie, nieuw talent spotten, expositietips of verzameltips krijgen? Schrijf je dan in voor updates van ons blog of de nieuwsbrief die een paar keer per jaar verschijnt! (Zie onderaan de pagina).

Jackelien Top, eigenaar Blooz GalleryPop-up expo’s
We organiseren exposities op verschillende locaties: Pop-up expo’s. We willen hedendaagse kunst (dichter)bij een breed publiek brengen en via de webgalerie komt het ook letterlijk de huiskamer binnen. Zo maken we het kopen en bekijken van professionele hedendaagse kunst bereikbaar. Weet je een goede locatie voor een pop-up expo? We staan open voor samenwerkingspartners.

Beurzen
We nemen ook deel aan kunstbeurzen.

Top Kunstbureau
Blooz Gallery is onderdeel van de onderneming Top Kunstbureau waarvan Jackelien Top eigenaar is.
Top Kunstbureau initieert en leidt culturele projecten, biedt advies bij de zakelijke kant van kunst.

Over mij

In 2014 ben ik begonnen met Blooz Gallery & Top Kunstbureau

Vanuit Top Kunstbureau werk ik als projectleider, adviseur en auteur. Vanuit mijn bureau werk ik als kunstmanager / extern adviseur bij de Stichting Kunstcollectie Delta Lloyd Group, Amsterdam. Ik schrijf over kunst voor Palet Magazine en organiseerde verschillende kunstprojecten voor scholen.

Voorheen werkte ik o.a. bij galerie Espace Enny en galerie Majke Husstege. In Groningen heb ik gestudeerd aan de opleiding Kunsten Cultuur en Media in de richting kunst, beleid en management aan de Rijksuniversiteit Groningen.